Květinové vody, přírodní multifunkční zázraky

Růžová voda 100% bio
Růžová voda 100% bio

Oblíbené 100% přírodní pleťové tonikum z damašské růže. Vynikající hydratační, čisticí a osvěžující péče pro každý den.

Skladem od 139 Kč

Chcete-li pozvolna proniknout do tajů aromaterapie, květinové vody jsou pravou voňavou vstupenkou do tohoto odvětví. Poskytnou nejjemnější aromaterapeutický zážitek, který je oblíbenou volbou i pro nejmenší děti či seniory.

Hydratace s vůní květin

Je opravdu důležité po celý rok pravidelně hydratovat pleť, v nadcházejících teplých dnech pak poptávka pleti po hydrataci roste ještě víc. Dobré je hydratační péči zařadit do ranní i večerní rutiny, případně pleť osvěžit klidně i několikrát během dne.

Absolutně perfektní jsou právě květinové vody, které vaši pokožku dostatečně hydratují bez zbytečného zatížení. Osvěžující pleťová voda by rozhodně neměla chybět v kosmetické výbavě žádné ženy.

růžová

Květinové vody, zázračný dar přírody

Květinové pleťové vody neboli hydroláty vznikají při výrobě éterických olejů parovodní destilací listů nebo okvětních lístků rostlin. Sbírají se výhradně brzy ráno a za nižších teplot, protože jen tehdy v nich zůstává nejvíce esenciálních olejů a jsou tak zárukou té nejvyšší kvality. Květy se následně šetrně destilují na nejmodernějších přístrojích. Při tomto procesu na sebe vážou blahodárné látky – rostlinné vosky a rostlinné biostimulátory.Jsou to skutečně čistá přírodní tonika s jedinečným složením. 

Věděli jste, že pro výrobu 1 litru těchto „zázračných“ vod je zapotřebí 1 kg okvětních plátků?

kvetinovky

Vyberte tu nejlepší:

1. Lehká a svěží
Květinové pleťové vody jsou lehčí než různé emulze, gely a tonika, do teplých dní jsou tedy tou pravou volbou. Na obličeji zanechávají nekonečně dlouhý pocit svěžesti, který můžete obnovit kdykoli během dne. Jsou navíc vysoce funkční, čistí a hydratují zároveň.

2. Praktická a skladná
Ideálně se hodí na cesty, můžete ji použít kdykoli během dne. Noste ji s sebou v kabelce pro osvěžení pleti v parných dnech. V pokožce znovu obnoví hladinu hydratace, ucítíte okamžitý pocit svěžesti a díky obsahu esenciálních olejů povzbudíte i znavenou mysl.

3. Čistě přírodní

Vaše pleť potřebuje dýchat, dopřejte jí proto to nejlepší z přírody. „Skutečně kvalitní květinové pleťové vody neobsahují žádné syntetické látky, barviva ani konzervanty. Naopak v nich najdete ty nejkvalitnější rostlinné výtažky, které pokožku regenerují, a rostlinné biostimulátory, které pleť hydratují a obnovují její přirozené funkce,“ vysvětluje Jiří Harašta, majitel české značky přírodní kosmetiky Saloos.

levandule

Jak je používat?

Úžasné květinové vody neuvěřitelně osvěží tvář a oční okolí, tělo i vlasy . Využijete je kdekoliv – při cvičení, doma i na cestách. Zklidňují pokožku po opalování, holení, šetrně dočišťují pleť a skvěle poslouží jako podklad pro pečující obličejové oleje, které doporučujeme aplikovat právě na navlhčenou pokožku. Zamilujete si je také jako přírodní osvěžovač vzduchu, provonět s nimi můžete i svůj šatník či ložní prádlo.

Mezi další oblíbené způsoby využití patří osvěžení formou obkladů na unavené oči , ale usnadňují také rozčesávání vlasů dětí i dospělých. Jsou vhodné i k péči o jemnou dětskou pokožku. Luxusní květinové vody Saloos si oblíbíte pro jejich všestrannost a jistě si najdete spoustu způsobů, jak je využijete.

Saloos tip! Vyzkoušejte vodu skladovat v ledničce, vychlazená má ještě výraznější osvěžující efekt!

Která učaruje vám?

100% Bio Růžová voda pro každý typ pleti

Neodolatelná vůně damašské růže z jedinečného bulharského Údolí růží je symbolem krásy a lásky. Okvětní lístky růží jsou odpradávna zdrojem mládí a vitality. Růžová voda navrací pokožce pružnost a jemnost. Zklidňuje, tonizuje a projasňuje i citlivou pleť. Příjemně ochlazuje při zánětech a zarudnutí pokožky. Esenciální olej z růže pomáhá povzbudit a pozitivně naladit na každý nový den.

růže voda

100% Bio Levandulová voda pro citlivou pleť

Osvěžující účinky ručně sbírané levandule jsou ideálním pomocníkem při problémech s mastnou i citlivou pletí. Pomáhá vyrovnávat hladinu produkce kožního mazu a eliminovat tak nežádoucí lesk. Pokožku obličeje čistí, zklidňuje a tonizuje. Květinová voda s esenciálním olejem z čerstvých květů levandule je mimořádně vhodná pro zklidnění pleti i mysli kdykoli během dne.

Lemon Tea Tree pro problematickou pleť

Dokonalý parťák pro péči o problematickou pleť nejen s akné. Představuje ideální volbu pro pleť, která reaguje na hormonální změny v období dospívání. Pomáhá zklidňovat akné a vyrovnávat hladinu hydratace. Zároveň čistí a osvěžuje. Lehká voda z lemon tea tree je harmonizující a povzbudivě vonící vzpruhou pro mladou pleť i mysl.

Meduňka pro suchou a citlivou pleť

Čerstvé citrusově vonící lístky meduňky jsou tou pravou ingrediencí, která dodá suché a citlivé pleti dostatek hydratace a osvěžení zároveň. Pokožka obličeje zazáří vitalitou a novou energií. Esenciální olej z meduňky má navíc blahodárné účinky na stav mysli – celkově povzbuzuje a podporuje koncentraci.

Neroli pro obnovu vitality každé pleti

Výjimečnou květinovou vodu s osvěžující vůní čerstvých pomerančových květů si oblíbíte pro její hydratační a regenerační schopnosti. Dodá energii unavené pleti bez jasu a její jemná vůně podpoří sebevědomí i dobrou náladu.

neroli voda

Vyzkoušejte některou z výše zmíněných kouzelných květinových vod nebo zapátrejte v celé nabídce Saloos hydrolátů. 

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.