Aromaterapie podle ročních období - léto

Kouzla 100% přírodních esenciálních olejů můžeme využívat v každém ročním období. Ačkoliv většina lidí si aromaterapii často spojuje s nachlazením a rýmou, ve skutečnosti může být nápomocná při mnoha dalších problémech. A navíc, takové jarní nachlazení či alergická rýma umí taky pěkně potrápit.

Jarní únava? Dejte jí sbohem!

I když se teploty venku zvedají a jaro přichází, neschovávejte zatím esence, které pomohou zlepšit dýchání. Pro případ astmatu či alergické rýmy se hodí mít při ruce Borovici, která krom uvolnění dutin pomůže i proti jarní únavě. S tou zatočí i oblíbená optimistická vůně Litsea Cubeba. Doplní energii a povzbudí dobrou náladu, ale také pročistí vzduch a v masážním oleji je skvělá na nohy unavené z jarní vycházky.

Jaro, vítej!

Chcete si do domova přivolat trochu jara, ale je vám líto, že řezané květiny rychle zvadnou? Sáhněte po směsi Jarní vánek, stačí pár kapek do difuzéru a jemná květinová vůně prostoupí celý prostor, který si přejete provonět. Harmonická kombinace 100% přírodních esenciálních olejů ve směsi pomůže proti špatné náladě a díky levanduli i s nespavostí a bolestmi hlavyLevandulová esence je koneckonců také skvělým celoročním pomocníkem, krom lepšího usínání je totiž skvělá i jako obrana proti nepříjemnému hmyzu a také má úžasné hojivé účinky.

Rychlá aromaterapie

V aromaterapii se rozhodně nemusíte omezovat na používání éterických olejů do aromalampy či difuzéru. Skvělou možností jsou 100% přírodní květinové vody, které jsou voňavou vstupenkou do světa aromaterapie. Poskytují jemné osvěžení a skutečnou vůni rostlin, ze kterých jsou destilovány. S praktickým rozprašovačem navíc získáte dokonalého pomocníka pro rychlé dávkování nádherné květinové vůně. Využijete je na obličej, tělo i vlasy a při cestování ušetříte místo za spousty produktů, které multifunkční hydroláty dokáží nahradit.

Rychlý aromapomocník se ukrývá také v bio aroma roll onech, zapátrejte v nabídce po tom, který by mohl život usnadnit vám.

Aromaterapeutická kosmetika

Pokud ještě nejste v aromaterapii natolik zběhlí, abyste si troufli své neduhy vyřešit s pomocí vlastnoručně utvořených zázračných směsí, máte v Saloos hned dvě možnosti. Zaprvé určitě prozkoumejte blog a e-shop, kde naleznete spoustu tipů a hlavně již hotovou kosmetiku se 100% přírodními esenciálními oleji. Pokud se ovšem aromaterapii chcete přiučit o něco víc, navštivte rovnou některý z našich kurzů. K zavedeným Základům aromaterapie v nedávné době přibyl i ten k Aromaterapeutické masáži. Na obou vás čeká spousta praktických informací, odnesete si vzorečky, znalosti i praktickou zkušenost a můžete začít s voňavým tvořením.

Aromaterapie je skvělým průvodcem po celý rok i život, síla esencí, které jsou ukryté v blahodárných rostlinách pomáhá s únavou, špatnou náladou, nachlazením, nechutenstvím a také s mnohými dalšími neduhy. Podlehněte jejímu kouzlu a nechte se unést vůní a účinky přírody. 

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.