Zimní péče o pleť

V zimě dostává naše pokožka zabrat. Suchý vzduch, mráz, studený vítr a vytápěné prostory často zapříčiňují suchost, svědivost, poškození a červenání pleti. I proto je důležité jí v zimním období věnovat patřičnou péči.

Čistá a hydratovaná pleť

Základem by v kterémkoliv ročním obdobím mělo být čištění a hydratace . Pleť je žádoucí čistit dvakrát denně, ráno a večer. Pro ranní péči je dostačující použití některé z čisticích pěn, které doplní tonikum či květinová voda pro tonizaci a ranní osvěžení pleti. Večer je pak dobré zařadit i  hydrofilní odličovací olej, který dokonale odstraní všechen make-up.

Ačkoliv se může zdát, že hydratovat je potřeba hlavně při vyšších teplotách, opak je pravdou. Hydratace je v zimě naprosto zásadní proto, aby pleť byla pružná a zdravá. Hydratační tonikum osvěží pečující rutinu i vaši pleť díky okurkovému extraktu a vůni. Navíc obsahuje aktivní látky s klinicky ověřenými účinky pro dlouhodobou i hloubkovou hydrataci pleti. Rozhodně v zimě sáhněte i po  Hyaluronovém séru, které kombinuje oba druhy kyseliny hyaluronové s patentovaným anti-age komplexem FUCOCERT a vytváří tak na pokožce ochranný hydratační film.

Ochranná vrstva

Obzvlášť v chladných dnech je nutné vlhkost v pokožce uzamknout a zvláčnit ji . S tím pomůže některý z Bio pleťových olejů, které představují skvělou alternativu k denním i nočním krémům. V zimě můžete sáhnout i po  100% bambuckém máslu, je ideální volbou pro všechny typy pleti a můžete jím namazat i děti před pobytem v mrazu. Vždy dbejte na to, aby posledním krokem ranní péče o pleť byla vrstva s SPF , která ochrání pokožku před sluníčkem.

Saloos TIP! Před použitím oleje či bambuckého másla, můžete do péče zařadit i Vitamín C bioaktivní sérum. Při pravidelném používání pomáhá snižovat poškození pleti UV zářením.

Důležité maličkosti

Nezapomínejte věnovat dostatečnou péči i rtům. Pocit suchých rtů nás nutí k olizování, které ale vede jen k dalšímu vysušení. Sáhněte proto raději po bioKarité Na rty nebo po některém z voňavých  Bio Hydratačních sér na rty, intenzivně vyživují, dodají plnost a hebkost. Vyberete-li si některý z pestré nabídky  BioKarité balzámů, získáte jedinečného multifunkčního pomocníka do kapsy. Je skvělé jak na rty, tak i na ruce, suchá místa i pod nos na odřenou kůži při rýmě.

Měníte i vy svoji rutinní péči podle ročních období? Je něco, co byste v létě či naopak v chladných zimních měsících nepoužili? Podělte se s námi o zkušenosti na sociálních sítích.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.