Aromaterapie podle ročních období

Aromaterapie rozhodně není pouze podzimní nebo zimní záležitostí. Mnoho lidí má sice největší zkušenosti s používáním esenciálních olejů v souvislosti s rýmou a nachlazením, ale i v létě nám aromaterapie může přinést své benefity.

Lehké vůně na léto

S příchodem teplého počasí je žádoucí osvěžení. Rozhodně se nechcete obklopovat těžkými kořenitými vůněmi, které mohou organismus i prohřívat, ale naopak vám poslouží svěží 100% přírodní esenciální oleje. Dokonale se pro letní dny hodí BazalkaBergamotCitronelaJasmínCitron či Máta a to jak samostatně, tak v libovolných kombinacích lahodících vašemu nosu. Využijte aromadifuzér nebo aromalampu a provoňte svůj domov létem.

Voní nebo nevoní?

Zatímco my se můžeme těšit z příjemných vůní těchto letních esencí, otravnému hmyzu mnohé ze zmíněných rozhodně nevoní. Spojte příjemné s užitečným . Při letní grilovačce s přáteli si dotvořte atmosféru pomocí aromalampy, a když do ní přidáte pár kapek citronely, levandule či bazalky zbavíte se i poletujících komárů či mušek. Skvěle tento účel oleje splní i v ložnici nebo dětském pokojíčku, kde vás před nečekanými návštěvníky ochrání při spánku.

Levandule

Saloos TIP! Ještě známější účinek než repelentní je u levandule ten uklidňující. Nejen při horkých letních nocích vás příjemně ukolébá ke spánku a uchrání před nechtěnými štípanci.

Osvěžující koupel

V létě člověk ocení příjemnou povzbuzující sprchu. 100% přírodní éterické oleje vám pomůžou s osvěžením a s vytvořením dokonalého relaxačního momentu. Vyzkoušejte je třeba ve sprchových olejích, můžete vybírat z mnoha rozličných vůní. Opravdový relax si užijete ve voňavé koupeli s olejem do koupele. Z mnoha variant se některá určitě trefí do vašeho vkusu.

Koupelové oleje

Saloos TIP! Můžete si vytvořit vlastní unikátní vůni. Přimíchejte si voňavý 100% esenciální olej do koupelového Neutrál nebo jako základ použijte rostlinný olej lisovaný za studena.

Řekněte ne pocení!

Svěží 100% přírodní esenciální oleje jsme pro vás přidali i do Bio deodorantů, které nejen chrání před nadměrným pocením, ale jejich optimistické vůně vás navíc nakopnou na celý den. Unikátní složení bez hliníku, alkoholu, sody a umělé parfemace přestavuje ideální volbu pro citlivé podpaží a aktivní magnéziová složka CareMagTM D z Mrtvého moře zatočí s nepříjemnými pachy. 100% přírodní řešení se špetkou aromaterapeutických účinků nejen do horkých dní.

Deodoranty

Využíváte aromaterapii i v létě nebo jste si mysleli, že jde o sezonní záležitost? Znáte i jiné tipy, jak si zpříjemnit léto s pomocí éterických olejů? 

Pochlubte se nám na našich sítích, rádi se přiučíme!

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.