Bio dýňový olej – Znáte jeho účinky?

Bio Dýňový olej
Bio Dýňový olej

Velmi dobrý na posílení nehtů a vlasů díky velkému podílu zinku. Podporuje pružnost kůže a má lehké utišující účinky.

Skladem od 131 Kč
Dýně je výrazným symbolem nejen podzimu, ale i zdraví. Můžeme se setkat s hned několika druhy dýní – Hokkaidó, špagetovou, muškátovou, máslovou nebo obecnou, které nabízí mnoho barev, chutí i vůní.

Nejčastěji se u nás pěstuje poslední z nich, dýně obecná, ze které se lisováním za studena vyrábí také náš  Bio dýňový olej. Jaké má účinky a proč by neměl chybět právě u vás doma?

Dýňový olej lisovaný za studena

Panenský dýňový olej, získávaný lisováním semen za studena obsahuje širokou škálu vitamínů a aktivních látek. Má velmi příjemnou lehkou konzistenci a snadno se vstřebává. Svou vůní a chutí připomíná oříšky. 

Dýňový olej na pleť, vlasy i nehty

Dýňový olej krásně zvláčňuje pokožku, a přitom nezanechává mastný film. Dopřává jí maximální hydrataci, pružnost a pomáhá zklidnit ekzematické projevy. Je znamenitý i v péči o pleť, kterou důkladně vyživuje a dlouhodobě chrání před vysušováním.

Díky svým jedinečným regeneračním schopnostem je ideálním přípravkem pro zábaly suchých rukou i vlasů. Dokáže podpořit růst nehtů, které posiluje, zpevňuje a vyživuje nehtové lůžko. Stejně tak účinně působí i na poškozené vlasy. Už po několika použitích vás překvapí vitalitou a zdravým vzhledem.

Dýňový olej

Skvělý na pokožku, vynikající na vnitřní užití

Bio dýňový olej má mnohostranné využití nejen v koupelně, ale i kuchyni. Obsahuje pro tělo důležité vitamíny a navíc je vynikajícím přírodním zdrojem zinku, nezbytným pro správný vývoj organismu. Při jeho optimální hladině příznivě působí na imunitu i metabolismus

Pozitivně ovlivňuje trávení, povzbuzuje krevní oběh a je doporučován i při zvýšené kazivosti zubůPro své antimikrobiální účinky účinky jsou dýňová semena s oblibou využívána dokonce při nachlazení, infekcích močových cest nebo zánětech zažívacího ústrojí.

Jak správně skladovat bio dýňový olej?

Dýňový olej se vyrábí nejšetrnější metodou lisování za studena, která zachovává vysokou kvalitu i vysoké množství aktivních látek. Má příjemnou chuť podobnou praženým oříškům, proto je vhodný do salátů, sladkých i slaných pokrmů. Aby vám vydržel účinný co nejdéle, po otevření jej skladujte na chladnějším tmavém místě.

Saloos tip! Recept na zálivku z dýňového oleje

Vyzkoušejte snadnou a rychlou zálivku z Bio dýňového oleje. Nejenže si pochutnáte, navíc příjemnou formou dodáte tělu potřebný zinek. 

  • 3 lžíce Bio dýňového oleje Saloos®
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1/2 lžíce medu
  • 1 lžička hořčice
  • sůl, pepř

Všechny suroviny smíchejte v hrnku, dochuťte solí a pepřem. Hotovou zálivkou přelijte oblíbený salát, který můžete na závěr ozdobit opraženými dýňovými semínky

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.