Bio dýňový olej – Znáte jeho účinky?

Dýně je výrazným symbolem nejen podzimu, ale i zdraví. Můžeme se setkat s hned několika druhy dýní – Hokkaidó, špagetovou, muškátovou, máslovou nebo obecnou, které nabízí mnoho barev, chutí i vůní.

Nejčastěji se u nás pěstuje poslední z nich, dýně obecná, ze které se lisováním za studena vyrábí také náš Bio dýňový olej. Jaké má účinky a proč by neměl chybět právě u vás doma?

Dýňový olej

Dýňový olej lisovaný za studena

Panenský dýňový olej, získávaný lisováním semen za studena obsahuje širokou škálu vitamínů a aktivních látek. Má velmi příjemnou lehkou konzistenci a snadno se vstřebává. Svou vůní a chutí připomíná oříšky. 

Dýňový olej na pleť, vlasy i nehty

Dýňový olej krásně zvláčňuje pokožku, a přitom nezanechává mastný film. Dopřává jí maximální hydrataci, pružnost a zklidňuje ekzematické projevy. Je znamenitý i v péči o pleť, kterou důkladně vyživuje a dlouhodobě chrání před vysušováním.

Díky svým jedinečným regeneračním schopnostem je ideálním přípravkem pro zábaly rukou i vlasů. Dokáže podpořit růst a zdraví nehtů, které zpevňuje, vyživuje nehtové lůžko. Stejně tak účinně působí i na poškozené vlasy. Už po několika použitích vás překvapí vitalitou a zdravým vzhledem.

Skvělý na pokožku, vynikající na vnitřní užití

Dýňový olej má mnohostranné využití v kuchyni i koupelně. Obsahuje pro tělo důležité vitamíny a navíc je přírodním zdrojem zinku, nezbytným pro správný vývoj organismu. Při jeho optimální hladině příznivě působí na naši imunitu i metabolismus. Pozitivně ovlivňuje trávení, povzbuzuje krevní oběh a je doporučován i při zvýšené kazivosti zubů. Má příjemnou chuť podobnou praženým oříškům, proto je vhodný do salátů, sladkých i slaných pokrmů.

Pro své protizánětlivé účinky jsou dýňová semena využívána dokonce při nachlazení, infekcích močových cest nebo zánětech zažívacího ústrojí.

Jak správně skladovat bio dýňový olej?

Dýňový olej se vyrábí nejšetrnější metodou lisování, která zachovává vysokou kvalitu i vysoké množství aktivních látek. Aby vám vydržel účinný co nejdéle, po otevření jej skladujte na chladnějším tmavém místě.


O autorovi

L.Petra
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info