Bio kokosový olej - 5 skvělých triků nejen na léto

Bio Kokosový olej
Bio Kokosový olej

Bio kokosový olej je jedničkou v péči o pokožku těla, vlasy a zuby. Příjemná exotická vůně umocní relaxaci i při masáži.

Skladem od 157 Kč
Tak všestranného přírodního pomocníka jako je bio kokosový olej najdete v přírodní kosmetice jen stěží. Exotické pohlazení kokosu si zamilujete pro péči o celé tělo. Díky extra výživnému a antimikrobiálnímu složení je fantastický pro pokožku celého těla, pleť, vlasy, zuby i nehty. Jeho příjemně nasládlá vůně a vysoká skluznost přímo vybízí ke smyslným relaxačním masážím.

Jak se vyrábí a co obsahuje?

Bio kokosový olej se vyrábí plodu z kokosovníku ořechoplodého, který všichni dobře známe jako kokosovou palmu. Kokosový ořech váží přibližně dva kilogramy a skládá se ze skořápky, bílé dužiny a kokosové vody. A právě z bílé dužiny se šetrným lisováním za studena získává bio kokosový olej plný antioxidantů a nenasycených mastných kyselin, které jsou známé protizánětlivými účinky a regenerujícími účinky.

1 Hydratace pro suchou pokožku

Bio kokosový olej je ideální pro každou pokožku, především citlivou a vysušenou. Podobá se tukům, které si kůže přirozeně vytváří, a proto ho proto velmi dobře vstřebává bez mastného pocitu. Je známý pro své zjemňující, regenerující a zvláčňující účinky. Pro maximální vstřebání živin je však důležité nanášet ho na navlhčenou pokožku.

Saloos tip! Vyzkoušejte bio kokosový olej jako péči po opalování nebo holení, přírodní lubrikační prostředek i náhradu za běžné tělové mléko.

2 Výživa pleti i jemné odlíčení

Bio kokosový olej je pouze mírně komedogenní, a je tak vhodnější spíše pro citlivou, suchou a smíšenou pleť. Při značně rozšířených pórech je může lehce zanášet. Naopak pleť s mírně rozšířenými póry díky svým antimikrobiálním účinkům fantasticky čistí a dodá jí koktejl důležitých živin. Snadno si s ním vytvoříte dlouhodobě hydratující a čisticí masku například v kombinaci se zeleným jílem. Bez obav po něm můžete sáhnout k šetrnému odlíčením make-upu. Při jeho pravidelné konzumaci navíc zlepšuje vzhled pleti a pomáhá zmírnit projevy akné.

Saloos tip! Bio kokosový olej dokonale hydratuje rty. Smíchejte lžíci oleje s třtinovým cukrem a užijte si slaďoučký vyživující peeling rtů.

3 Přírodní alternativa k zubním pastám

Bio kokosový olej je v přírodní kosmetice proslulý silnými antibakteriálními účinky. Je tak fantastický k čištění zubů namísto běžné zubní pasty nebo ústní vody. Podle nejnovějších studií pomáhá snížit množství zubního plaku a zklidnit dásně. Stačí 1 polévkovou lžíci kokosového oleje denně převalovat v ústech přibližně 10 minut a poté zuby dočistit navlhčeným zubním kartáčkem.

Saloos tip! Došla vám doma zubní pasta a potřebujete rychlou náhradu? Snadno si ji vytvoříte smícháním 1 lžíce kokosového oleje s 1 čajovou lžičkou sody a pár kapkami 100% esenciálního oleje máty peprné.

4 Rozlučte se s roztřepenými konečky

Ptáte se, zda bio kokosový olej na vlasy ano nebo ne? Za nás rozhodně ano! Tento kokosový zázrak patří mezi nejlepší letní ochranou vlasů před sluníčkem, které může způsobit lámání, třepení a vysušení. Použití kokosového oleje na vlasy je snadné. Naneste malé množství do vlhkých konečků vlasů a nechte vstřebat.

Saloos tip! Přemýšlíte, jak si vytvořit vyživující kokosovou vlasovou masku? Připravte si 1 polévkovou lžíci kokosového oleje a naneste na vlhké vlasy od kořínku ke konečkům. Zabalte je do ručníku a nechte 1 hodinu působit. Poté vlasy důkladně umyjte šamponem.

5 Kokosový olej na vaření i pečení

Bio kokosový olej překvapí dlouhou trvanlivostí a tepelnou odolností až do  200 °C. Nepřepaluje se, a je tak vynikající na vaření, smažení nebo pečení. Pokrmy obohatí o celé spektrum vitaminů – A, C, E a tělu prospěšné mastné nasycené kyseliny. Navíc jim dodá výjimečnou exotickou vůni a chuť. Příjemně ozvláštní asijské pokrmy i luxusní dezerty. Je velmi oblíbený také ve studené kuchyni, můžete ho přidat do pomazánek, smoothie, salátů nebo s ním nahradit živočišné tuky a jen tak si ho namazat na chleba.

Věděli jste, že bio kokosový olej pomáhá i při redukčních dietách? Obsahuje velké množství energie, která se postupně uvolňuje do těla. Zároveň má méně kalorií než běžné tuky, neobsahuje cholesterol a příznivě působí na střevní mikroflóru. Jedna lžička oleje spolehlivě zažene chuť na sladké a na chvíli zasytí organismus.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.