Poznejte Bio rostlinné elixíry

Bio rostlinné elixíry se zrodily z obdivu k výjimečnému oleji squalane, kterému se pro lehkou strukturu a snadné vstřebávání přezdívá „suchý olej“. Unavenou pleť bez pocitu mastnoty promění v sametově jemnou a rozjasněnou. Účinně uzamyká vlhkost, důkladně hydratuje a snadno tak navrací pleti přirozený, zdravý vzhled. Dokonce zvyšuje její pružnost a pomáhá snižovat výskyt vrásek.

A co se stane, když se účinný squalane zkombinuje s nejlepšími aktivními přírodními látkami? 

Squalane & Q10
Zvýraznění kontur a redukce vrásek

Squalane & Q10 si okamžitě zamilujete pro jedinečnou vysoce účinnou anti-age péči s prokazatelným viditelným účinkem na redukci vrásek a remodelaci pleti. Které přírodní účinné látky se podílí na účinném složení?

Lift Oleoactif® je patentovaná látka s drahocenným extraktem z palmatky – Spilanthes Acmella, pomáhající vyhladit jemné vrásky a nesrovnalosti pleti, a tak není divu, že je přirovnáván k injekci botulotoxinu. Společně s extraktem z Kozince blanitého, který je známý svými antibakteriálními, protizánětlivými a antioxidačními účinky, pomáhá urychlovat proces celkové regenerace pleti.

Koenzym Q10 podporuje tvorbu energie v buňkách a udržuje je ve vitální kondici. Neutralizuje volné radikály a chrání pokožku před oxidačním stresem, který ji poškozuje a díky němuž má tendenci rychleji stárnout, ztrácet pružnost, vláčnost i jas. Koenzym Q10 proniká přes pokožku do buněk a účinně zabraňuje tomuto poškození.

Extra bio šípkový olej představuje luxusní péči o zralou pleť a zároveň neocenitelného bojovníka proti vráskám. Díky své šetrné extrakci má příjemné šípkové aroma a sytou barvu, která zvýrazňuje a sjednocuje barevný tón pleti. U nás mu tajně přezdíváme přírodní CC krém. Vynikající je nejen na vrásky, zhojené jizvy a popáleniny, skvěle hydratuje a pomáhá ke zdravému vzhledu pokožky.

Arganový & karotkový olej dokonale chrání pleť před působením volných radikálů. Duo olejů intenzivně pečuje o zralou pokožku se sklonem k vráskám, zarudnutí i jinak problematickou. Zklidňují, vyživují a přispívají k jejímu vitálnímu vzhledu. Skvěle regenerují a pomohou vyhladit pleť.


Squalane & Verbena
Revitalizace a hydratace pleti

Rostlinný elixír, který jsme speciálně vyvinuli pro oddálení známek stárnutí pokožky. Zvyšuje přirozenou ochranu před volnými radikály, napomáhá zmírňovat otoky obličeje a celkově rozzářit a zjemnit pokožku.

Pomegranate Oleoactif® je patentovaná látka, která poskytuje pleti silnou dávku regenerace, hydratace a účinně pečuje zejména o citlivou a suchou pleť. Jedná se o extrakt z květů granátového jablka, který vyniká svými antioxidačními účinky. Podporuje regeneraci a stimuluje tvorbu kolagenu v pokožce.

Malinový olej po nanesení na pokožce vytváří lipidovou bariéru, díky níž dokáže pokožku těla efektivně a dlouhodobě hydratovat. Má výrazné regenerační schopnosti, pomáhá zpomalit proces stárnutí a je velmi vhodný při problémech s vráskami či jizvami. Je balzámem pro suchou, začervenalou, ekzematickou či jinak problematickou pleť.

Bio jojobový olej intenzivně pečuje zejména o zralou a problematickou pokožku, zklidňuje ji, vyživuje a udržuje její přirozenou vlhkost. Přispívá k vitálnímu a pěstěnému vzhledu, regeneruje a vyhlazuje.

Extrakt z měsíčku lékařského je známý svými významnými regeneračními účinky. Citlivou, popraskanou a jinak problematickou pokožku pomáhá zklidňovat, udržuje ji ve zdravé kondici a blahodárně působí proti jejímu podráždění.

100 % přírodní esenciální oleje lemon myrta a verbena absolue předávají elixíru příjemnou lehce bylinnou vůni. Verbena působí antidepresivně a díky svým antiseptickým vlastnostem pomáhám proti akné. Lemon myrta je vhodný pro mastnou, zánětlivou pleť se sklony k problematickým projevem.


Saloos tip! Bio rostlinné elixíry jsou vhodné pro všechny typy pleti. Aplikujte je ráno a večer na vyčištěnou a mírně navlhčenou pleť jako samostatnou péči, nebo je zkombinujte s vhodným pleťovým sérem. Zároveň jsou dokonalou péči pod make-up.

Squalane & Kamélie

Pomocník na pigmentové skvrny i akné

Trpíte pigmentovými skvrnami nebo problematickou pokožkou? Pak věřte, že squalane a kamélii už nebudete chtít pustit z ruky. S tímto posledním elixírem jsme si dávali dlouho na čas, abychom představili maximálně účinné složení pro přirozenou krásu.

Bright Oléoactif® je účinná patentovaná látka získávána extrakcí z proskurníku lékařského, rýže a lékořice, které pomáhají proti pigmentovým skvrnám s úspěšností redukce o více než 50 %. Viditelně zesvětluje a projasňuje pokožku, skvěle se postará o pleť se sklonem k začervenání. Je zcela nekomedogenní a poskytne tak prvotřídní péči i té nejcitlivější pokožce.

Kaméliový olej je v kosmetice oprávněně považován za přírodní lifting. Zvyšuje elasticitu pokožky, aktivně se podílí na obnově buněk a kolagenu. Zároveň ji pomáhá obnovit správnou hladinu pH.

Přidali jsme  také 100 % přírodní esenciální olej z kadidlovníku, který vyhlazuje stopy po akné, jizvách a jiných nedokonalostech pokožky. Působí antibakteriálně a pomáhá proti svědění. Společně s lemonem myrtou a bergamotem bez kumarinu se nejen dokonale postarají o citlivou a svědivou pleť, ale potěší příjemnou uklidňující vůní.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.