Ekologicky a s láskou k přírodě

Stejně jako pro mnoho z vás, i pro nás v Saloos je důležitá problematika ochrany přírody a ekologie. I proto se neustále pokoušíme hledat co nejlepší řešení při výrobě i balení našich výrobků. Snažíme se jít co nejšetrnější cestou a zároveň přitom zajistit co nejvyšší kvalitu všech našich produktů. Abychom předešli neustálému hromadění nových obalů, můžete některé výrobky kupovat ve větších ekonomicky výhodných baleních.

Zelená budoucnost

Již několik let se angažujeme ve výsadbě ovocných stromů v oblasti Lednicko-valtického areálu. Jsme přesvědčeni, že každý strom může představovat krok směrem k udržitelnější budoucnosti. Obnovujeme ovocné aleje se silně zakořeněnou tradicí. Postupem času se k naší snaze přidaly i další firmy a zelených ploch tak neustále přibývá.

Budovy firmy Saloos jsou vybaveny solárními panely, které využívají obnovitelnou energii slunce, což nám umožňuje minimalizovat naši uhlíkovou stopu. Navíc jsme se rozhodli používat ekologičtější zámkovou dlažbu, která je šetrnější k přírodě a pomáhá snižovat povrchový odtok a zadržovat vodu v krajině.

Obaly pro zajištění 100% kvality Saloos

Tak jako nám záleží na přírodě a ekologii, záleží nám i na kvalitě a trvanlivosti našich výrobků a vaší spokojenosti. Přírodní kosmetika je na skladování citlivá, proto k zajištění její kvality a životnosti používáme obaly z různých materiálů dle vhodnosti použití. Všechny obalové materiály jsou recyklovatelné.

E-shop udržitelně

Balíčky z našeho voňavého e-shopu k vám putují v papírových krabicích. Produkty pro jejich ochranu před rozbitím balíme do krabiček či bublinkové fólie a sáčku. Používáme pouze nezbytně nutné množství těchto obalů tak, aby nedošlo k znehodnocení celého obsahu zásilky v případě poškození posílaného zboží. Bublinková fólie může sloužit opakovaně, což snižuje spotřebu materiálu a odpad. Je lehká a snadno přizpůsobitelná různým předmětům, jde tedy o efektivní způsob, jak minimalizovat spotřebu materiálu a současně zajistit potřebnou ochranu výrobkům. Papírovou výstelku balíků získáváme odkupem z tiskáren. Tyto materiály určené k recyklaci tak před vytříděním najdou další uplatnění. Všechny komponenty balíku můžete dále recyklovat.

Jak s obaly zacházet

Skleněné lahvičky, které vám zbydou po spotřebování, můžete dále využít a naplnit novým obsahem, nebo je můžete roztřídit do kontejnerů. Sklo třiďte podle barvy, čiré do bílého a tmavé lahvičky do zeleného. Plechové obaly patří do šedého, plasty vyhazujte do žlutých kontejnerů. Můžete tam vytřídit jak bublinkovou folii, sáčky a strečovou folii, tak i plastové obaly naší kosmetiky. Poté je můžete bez obav vyhodit do žlutých popelnic či kontejnerů. Krabičky od výrobků, příbalové letáky, krabice z balíků i výplňový papírový materiál se třídí do modrých kontejnerů.

S úctou k přírodě

Dle výše uvedených zásad můžete třídit většinu Saloos obalů. Dopad své objednávky na životní prostředí můžete snížit rovněž využitím šetrnějších forem dopravy a nechat si svou objednávku doručit například na výdejní místa poblíž bydliště či práce.

I nadále se pečlivě zaměřujeme na prověřování a zhodnocování nových "ekologických" opatření, abychom mohli poskytovat spolehlivé informace a doporučení. Některá zdánlivě ekologičtější řešení mohou mít konečný dopad na životní prostředí vyšší, například zpětné zasílání skleněných obalů může být z tohoto hlediska problematické. Naše snaha spočívá v tom, abychom měli přesné a relevantní poznatky o skutečném environmentálním dopadu různých alternativ, abychom mohli vést spotřebitele k informovaným rozhodnutím a podpořit skutečně udržitelné řešení.

Společným úsilím můžeme dosáhnout pozitivních změn. 

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.