​Jarní očista pro restart pleti

S jarem přichází radostné období plné energie a změn. Pleť se začíná probouzet ze zimního spánku. Poslední měsíce jsme ji vystavovali extrémním změnám teploty, hutné kosmetice, a naopak jí chyběl dostatek sluníčka.

Dopřejme ji potřebný restart s lehkou, čistě přírodní kosmetikou zcela bez chemie, barviv a umělé parfemace. Odmění se nám zdravě vypadající barvou, rozjasněním a mladistvým vzhledem.

Důkladná exfoliace pleti

Úplně prvním krokem by mělo být zintenzivnění peelingu pro odstranění odumřelé kůže, která se na obličeji přes zimu nahromadila. Jemné obrušování přirozeně podpoří regenerační procesy pokožky.

Královský pleťový peeling Bergamot

Saloos tip! Vyzkoušejte bio Královský peeling Bergamot s omlazujícími extra bio arganovým olejem, koenzymem mládí Q10 a šťavnatým citrusem.

Prokrvení, nastartování regenerace

V mrazu naši pleť trápí nedostatečné prokrvení. Můžeme si pomoci jílovou maskou, která podpoří prokrvení a hebkost. Je zároveň ideálním základem pro další účinné látky.

Kávová pleťová maska

Vyrobte si domácí kávovou pleťovou masku pro omlazenou a rozjasněnou pleť. Smíchejte 2 lžíce bílého jílus 1 lžící mleté kávy a postupně přidávejte 2-4 lžíce 100% bio Neroli vody z pomerančových květů, než vytvoříte jemnou kašičku.

Pro vylepšení může přidat i 4 kapky kvalitního rostlinného oleje lisovaného za studena. Masku nechte působit 5-15 minut, poté umyjte.

Pozor, jíl se nesmí dostat do kontaktu s kovem, má totiž schopnost na sebe vázat kovy.

Čas zařadit antioxidanty

Je to právě na jaře, kdy dochází k častým změnám počasí a je potřeba chránit pleť proti nepříznivým vlivům

Vynikajícím pomocníkem je bio  Extrakt z grepových jader s vysokým obsahem vitaminu C, B a bioflavonoidů s extra antioxidační silou. Je skvělý k vnitřnímu užití i k péči o pleť.

Intenzivní výživa a rozjasnění

Zbavte se po zimě hutných krémů a zařaďte místo nich vyživující extra bio Arganový olej, který se krásně postará o pleť nejen v noci. 

Při nanášení na navlhčenou pleť se dokonale vstřebá a podpoří dlouhotrvající hydrataci. Krásně ji rozjasní a zkrášlí namísto make-upu. 

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.