NOVINKA Červený jíl – Pleťová maska pro restart unavené pleti

Červený jíl
Červený jíl

Povzbuzující pleťová a tělová maska z červeného vulkanického jílu. Nasytí unavenou pleť aktivními minerály pro celkové omlazení.

Skladem od 193 Kč

Představujeme vám kosmetický skvost pro restart unavené pleti. Červený jíl z francouzské vulkanické oblasti Auvergne ji během chvilky povzbudí a rozjasní, umí toho ale ještě mnohem víc. S tímto čistě přírodním kosmetickým kouzelníkem si užijete báječně čistou, pevnou a sametově hebkou pokožku. Vyzkoušejte naše originální recepty na pleťovou, tělovou a vlasovou masku. 

Prospěšný koktejl plný minerálů

Jemný minerální prášek vulkanického původu překvapí svou všestranností v péči o celé tělo. Potěší pokožku vysokým obsahem minerálů a stopových prvků, zejména oxidu železitého. Ten je důležitý pro buněčné dýchání a dlouhodobé zachování vitálního stavu kůže.

Jemný prášek, silné účinky

Červený jíl hloubkově čistí kůži a pomáhá zbavit tělo toxinů. V kosmetickém světě proslul zvláště svými antioxidačními a stimulujícími účinky. Výborně absorbuje přebytečný kožní maz, zjemňuje a zklidňuje pokožku. Díky těmto unikátním vlastnostem představuje ideální přírodní péči při kožních potížích.

Saloos tip! Vytvořte si zpevňující tělový peeling proti striím. Smíchejte Červený jíl s vodou v poměru 1:2, přidejte 1 lžičku Bio ricinového oleje. Směs dobře promíchejte dokud nevznikne hladký krém. Pokud bude příliš řídký, přisypte jíl. Na závěr přidejte 2 kapky esenciálního oleje Citron, 2 kapky esenciálního oleje Rozmarýna a 2 kapky esenciálního oleje Levandule. Směs si připravte do sprchy, pečlivě s ní promasírujte problematické partie a opláchněte. 

Životabudič pro unavenou pleť

Červený jíl Saloos je přímo stvořený pro pleťovou masku na unavenou a zralou pleť. Důkladně ji čistí, zmatňuje a působí proti začervenání pleti. Přirozeně podporuje mikrocirkulaci krve a zlepšuje tvorbu kolagenových vláken pro extra pevnou pokožku.

Saloos tip! Povzbuďte suchou a unavenou pleť vysoce hydratační pleťovou maskou. Smíchejte Červený jíl se 100% Bio růžovou vodou v poměru 1:2. Přidejte pár kapek Extra bio arganového oleje a 2-3 kapky esenciálního oleje Santalové dřevo

Regenerační péče od hlavy k patě

Výjimečného přírodního pomocníka využijete jako velmi jemný peeling, který šetrně zbaví pokožku odumřelých šupinek a krásně ji zjemní.

S oblibou se používá také k zábalům a koupelím při svalovém namožení. V podobě zábalu rovněž pečuje o vlasy, kterým navrací sílu a objem.

Saloos tip! Dopřejte si bohatou kštici s posilujícím vlasovým zábalem. Vyrobíte si ho smícháním Červeného jílu a vody v poměru 1:3. Přidejte 2 kapky esenciálního oleje Rozmarýna. Jemně vetřete až ke kořínkům vlasů a masírujte. Vlasy důkladně opláchněte a na závěr do konečků vetřete množství zhruba o velikosti hrášku Bio kokosového oleje

Co umí Červený jíl Saloos?

  • Má zklidňující a detoxikační účinky. 
  • Povzbuzuje unavenou a zralou pleť. 
  • Zpevňuje a rozjasňuje.
  • Je účinnou přírodní ingrediencí k výrobě domácí kosmetiky (masky, obklady, mýdla, šampony, deodoranty, dekorativní přírodní kosmetika).

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.