NOVINKA Kouzlo relaxace – Aroma masáž zvládnete i doma

Kouzlo relaxace
Kouzlo relaxace

Sada 5 nejoblíbenějších bio masážních a tělových olejů Saloos se dokonale postará o vaši pokožku a mysl.

Skladem od 361 Kč

Láskyplné doteky ve spojení s kvalitními masážními oleji a výjimečnou vůní patří k nejlepším způsobům relaxace. Neexistuje snad lepší způsob, jak načerpat sílu a najít vnitřní harmonii. Ať už vám chybí něha, sebeláska nebo energie, aromaterapie vás podpoří. Naučíme vás, jak se správně rozmazlovat.

Dopřejte si úžasnou relaxaci

Aroma masáž je oblíbený způsob využití esenciálních olejů. Doteky ve spojení s kvalitními rostlinnými a 100% přírodními esenciálními oleji pomáhají uvolňovat hormony štěstí, zlepšit náladu i spánek. Můžete si ji dopřát v podobě automasáže nebo poprosit někoho blízkého. Je to snadné a zvládne to skutečně každý.

Zázračná síla vůní

Čich je hned po hmatu prvním smyslem, který se vyvíjí už v děloze. S každým nádechem si vůně najde cestu do našeho vnímání. Výzkumy ukazují, že příjemná vůně může zlepšit náladu až o 40 %. Údajně si člověk si instinktivně vybírá takovou vůni, kterou jeho tělo potřebuje.

Jak na aroma masáž?

Nebojte se, aromamasáž doma není žádná věda. Pokud budou vaše dotyky něžné a vedené intuicí, pak povede k úžasnému odpočinku. Snažte se především vytvořit příjemné prostředí a pečlivě vybrat vůni, která podpoří relaxační účinek.

Výběr masážního oleje

Pro aromaterapeutickou masáž je nejdůležitější výběr masážního oleje. Pokud s ní teprve začínáte, doporučujeme již připravené bio masážní a tělové oleje, kde najdete popsané účinky a konkrétní návod na použití.

Můžete také experimentovat a namíchat si originální masážní směs s pomocí kvalitního rostlinného oleje lisovaného za studena a 100% přírodního esenciálního oleje dle účinků.

Pokud to velmi zjednodušíme, můžeme rozdělit vůně do dvou hlavních kategorií – povzbuzující (citrusy, jehličnany, byliny s větrovou vůní) nebo relaxační (levandule, exotické květiny, hřejivé koření aj.).

Saloos tip! Chcete proniknout do tajů aromaterapie? Přihlaste se na náš online kurz Aromaterapie, kde se dozvíte vše pro praktickou aromaterapii v pohodlí domova.

Příprava

Pod masírovaného si připravte ručník nebo prostěradlo. Příjemnou atmosféru můžete podpořit svíčkami, relaxační hudbou a jemnou přírodní vůní v aroma lampě nebo difuzéru. Pozor, vůně by měla být stejná nebo vhodná k té, kterou obsahuje vaše masážní směs.

Návod na oblíbené aromaterapeutické masáže

Aroma masáž si můžete přizpůsobit podle situace a nálady. Nebojte se experimentovat a zkoušet nové vůně a dotyky. Níže jsme si připravili pár zajímavých a snadných tipů.

Něžná růžová masáž

Sladká, opojná vůně růžových květů je symbolem ženství. Pomáhá uvolnit se a zapomenout na stará trápení a křivdy. Přirozeně umocňuje ženskou sílu a pohodu.

  • Nakapejte Bio masážní olej a tělový olej Růže do dlaní a třením ho zahřejte.
  • Jemnými tahy naneste olej na ramena, šíje a dekolt.
  • Nejprve masírujte dlouhými tahy ramena. Dlaní několikrát pohlaďte levé rameno od vlasů až po loket. Poté přidejte něžně hnětení bříšky prstů a dlaní. To stejné zopakujte u pravého ramene.
  • Nakonec jemně špičky prstů promasírujte hrudník od klíčních kostí směrem dolů. U prsou položte ruce tak aby prsty směrovaly do podpažní jamky a masírujte prsty až do podpaží. Masáž zakončete příjemnými krouživými pohyby.

Povzbuzující bylinná masáž

Aktivizující masáž s vůní svěžích bylinek dodá potřebnou energii, podpoří soustředění a rozproudí krev v těle. Je zkrátka absolutní jedničkou, když na vás padá únava. Najděte si pár minut pro rychle povzbuzení těla i mysli.

  • Pohodlně se usaďte na podložku, naneste do dlaní trochu Bio masážního a tělového oleje Devatero kvítí a třením ho zahřejte.
  • Začněte masáží rukou od hřbetu ruky až po rameno. Obejměte zápěstí a v malých kruzích masírujte předloktí a pomalinku pokračujte až k ramenu. Zopakujte na druhé ruce.
  • Pak se zaměřte na nohy. Dlouhými pohyby dlaněmi masírujte lýtko od kotníku po koleno. Poté obejměte kotník oběma rukama a směrem k podkolení jamce střídavě hněťte zadní stranu lýtka. Opakujte masáž na druhé noze.

Levandulová masáž pro klidný spánek

Není žádným tajemstvím, že vůně fialové bylinky přivolává klidné snění. Když se spojí s blahodárnými dotyky navozuje pocit hluboké relaxace a uvolnění. Tuto masáž je nejlepší provádět před spaním.

  • Uložte masírovaného na břicho, hlavu si může položit pohodlně na ruce nebo malý polštářek.
  • Ohřejte v dlaních malé množství Bio masážního a tělového oleje Levandule a něžně ho nanášejte od kříže po ramena.
  • Postupujte níže, a lehkými pohyby roztahujte olej do stran, až budou namazána celá záda.
  • Nyní přiložte bříška prstů a dlaně na dolní část zad vpravo a vlevo vedle páteře a současně jemnými krouživými pohyby promasírujte.
  • Nakonec něžným hlazením od páteře směrem ven nechte ruce volně klouzat. Postupujte výš, až se vrátíte zpátky k ramenům.

Saloos tip! Masáž prohlubuje intimitu a důvěru v partnerském vztahu. Udělejte si z relaxační masáže malý rituál, na který se budete těšit. Vždy ale respektujte přání masírovaného a nepřekračujte hranice, které si na začátku masáže stanovíte.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.