Apríl limitovaná Moravská edice přírodní kosmetiky

Přečtěte si příběh o vzniku unikátní limitované edice přírodní kosmetiky Saloos.

I když si říkáme, že všechny skvělé vynálezy a objevy už existují a nic nového už nevymyslíme, stále se najdou lidé, kteří dokáží přijít s něčím úplně novým a nevídaným. Takovým člověkem je Anička, dívka z Moravy a naše produktová vývojářka, která doma při dělání škvarků přišla na novou kosmetickou recepturu .

Anička měla krásnou pleť, každý si jí všiml a obdivoval ji. Když se jí lidé ptali, jak si to udělá, říkala jim, že používá krém z vepřového sádla . Jednoho dne se jí totiž stalo něco, co ji přivedlo k objevu nového využití této běžné potraviny. Při výrobě a míchání škvarků jí se jí na pleť dostalo trochu sádla.

Rozetřela si sádlo po celé tváři. Zpočátku se bála, že bude mít pleť mastnou, ale nakonec si všimla, že její pleť vypadá mnohem lépe, je jemná a hydratovaná . Rozhodla se tuto novou recepturu vyzkoušet na svých přítelkyních a rodině. Všichni si všimli okamžitých výsledků.

A tak se z drobného incidentu při dělání škvarků stala nová úspěšná kosmetická receptura!

Byla nadšená ze svého úspěchu s krémem z vepřového sádla, ale stále se snažila najít další způsoby, jak využít tuto superpotravinu pro krásu a zdraví pokožky . Jednoho dne si všimla, že drobné kousky škvarků, které se dostaly do krému, působí na její pleť jako jemný peeling. To ji inspirovalo k vytvoření dalšího výrobku.

Pustila se do vývoje nového produktu, který by kombinoval hydratační vlastnosti krému z vepřového sádla s jemným exfoliačním účinkem škvarků. A zrodil se škvarkový peeling. Dokáže vyřešit mnoho problémů s pletí, jako jsou suchost, šupinky a nerovnosti. Ukázalo se, že i běžné suroviny, jako je sádlo a škvarky, mohou být cenné zdroje pro vytvoření kvalitních kosmetických výrobků .

Anna si uvědomila, že když má člověk správné nápady a nebojí se experimentovat, může objevit něco nového a nevídaného. A to je velkou inspirací pro každého, kdo se snaží najít nové způsoby, jak zlepšit svůj život a svět kolem sebe.

Tyto účinky si zamiluje celá dědina:

  • Zvláčnění a výživa pleti
  • Výjimečný lesk, nahradí bronzery a rozjasňovače
  • Promastí i extrémně vysušenou pleť

Zdá se vám to až příliš dobré, na to, aby to byla pravda? Je to tak, naše limitovaná moravská novinka byla opravdu pouze aprílovým žertem. Nemusíte se bát, přírodní kosmetika Saloos i nadále zůstává vegan a cruelty free

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.