​Rakytník v kosmetice – pořádná porce antioxidantů

Rakytníkový olej
Rakytníkový olej

Rakytník má protizánětlivé účinky, pomáhá regenerovat pokožku a ulevuje při problémech s akné a lupénkou.

Skladem od 151 Kč

Rakytník řešetlákový je rostlina s drobnými, jasně oranžovými bobulemi, která přirozeně roste ve shlucích podél vody. Tipli byste si správně, se jí nejlépe daří v blízkosti moře? Převážně se vyskytuje v Číně, Mongolsku, Rusku, Evropě, na Ukrajině a v Kanadě.

Rakytník je vitaminová bomba pro posílení imunity i krásnou pokožku. Obsahuje neobvyklé množství antioxidantů a omega mastných kyselin. Nepatří tak jen do oblíbených sirupů, ale hlavně na pokožku.

Rakytníkový olej a jeho účinky

Rakytník se od pradávna se používá v různých oblastech medicíny. Mimořádný obsah vitaminů, mastných kyselin a antioxidantů ho řadí mezi superpotraviny i výjimečné přírodní kosmetické ingredience.

Zatímco se v lidovém léčitelství tradičně používá k řešení zánětů, nachlazení nebo snížené imunity, tato veselá pomerančová bobulka se může pochlubit i pozoruhodnými přínosy v péči o pokožku celého těla.

Antioxidační hrdina

Rakytník je známý svými protizánětlivými a regeneračními vlastnostmi.  Jedinečné účinky rakytníkového oleje pro pokožku souvisí s hladinami folátu, biotinu, vitamínů B1, B6, které fungují jako lapače volných radikálů, které mohou nepříznivě působit na kůži a způsobovat známky jejího stárnutí.

Dobíječ energie

Esenciální mastné kyseliny v rakytníkovém oleji zachovávají optimální hydrataci pokožky tím, že posilují ochrannou bariéru a minimalizují transepidermální ztrátu vody. Jinými slovy, tento hydratační olej pomáhá vaší pokožce docílit hebkosti, pevnosti a omlazení.

Ochránce vitální pokožky

Silné regenerační účinky rakytníku působí příznivě i na problematickou pokožku. Zklidní namáhanou a zarudlou pokožku. Využijete ho tak nejen pro dospělé, ale i miminka. Je oblíbenou péčí při ekzému, akné nebo opruzeninách.

Jedinečné možnosti použití

  • Poopalovací péče – Rakytník poskytne první pomoc a potřebné zklidnění po dlouhém pobytu na sluníčku.
  • Zpevňující základ pro výrobu domácí kosmetiky – Vyzkoušejte rakytník při výrobě domácího pleťového krému nebo šlehaného tělového másla.
  • Regenerační koupel – Lžíci rakytníkového extraktu můžete přidat do koupele pro dospělé i miminka. Nejenže vyživí a zvláční pokožku, ale podpoří její zklidnění.
  • Olejové zábaly na klouby – Teplý rakytníkový extrakt se doporučuje na namožené svaly a klouby, které prohřeje a prokrví pokožku v jejich okolí.

Saloos tip! Bio Rakytníkový extrakt zahřejte ponořením lahvičky do misky s horkou vodou, naneste na požadované místo, přikryjte ručníkem a ovažte potravinovou fólií. Zábal je vhodné nechat působit alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.

Objevte oblíbené produkty s rakytníkovým extraktem

A užijte si fantastické účinky rakytníku výjimečné kvality v přírodní kosmetice Saloos.

  • Sprchový olej Rakytník-Orange – Rychlé zvláčnění a podpora regenerace již ve sprše bez potřeby dalšího mazání. Kombinace s optimistickým citrusem působí příznivě při únavě a stresu.
  • Koupelový olej Rakytník-Orange – Radostná koupel s vůní pomerančů a účinky rakytníku dokonale zvláční celé tělo, které bude sametově hebké.
  • Rakytníkový BioKarité balzám – Všestranná péče o dospělou i dětskou pokožku obličeje a celého těla. Zklidňuje, zvláčňuje a chrání pleť před mrazem.
  • BioKarité Na rty – Luxusní přírodní balzám se vzácnou růží a vanilkou pomáhá pečovat o suché a popraskané rty, který najde využití v každém ročním období. 

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.