Vitamín C v přírodní kosmetice

Vitamín C bioaktivní sérum
Vitamín C bioaktivní sérum

Pokročilé intenzivní bio sérum s extra vysokým obsahem účinné formy vitamínu C a antioxidantů a klinicky ověřenými účinky pro rozjasnění pleti.

Skladem od 322 Kč

Vitamín C je v poslední době velmi oblíbenou součástí denní kosmetické péče. V naší kůži je tento nutrient přirozeně dostupný, funguje jako účinný antioxidant a pomáhá neutralizovat volné radikály, které pleť poškozují. Proč vitamín C přidávat i do kosmetické rutiny? Jaké benefity nám výrobky s jeho obsahem přináší?

Silný antioxidant

Vitamín C, kterým naše kůže disponuje, získává většina lidí skrze stravu a vitamínové doplňky. Každý ví, že pomáhá se zlepšením imunity a funguje jako silný antioxidant. Právě tuto schopnost můžete podpořit užíváním kosmetických přípravků s obsahem vitamínu C. V kosmetice totiž pomáhá díky svým antioxidačním vlastnostem snižovat působení volných radikálů vytvářených slunečními paprsky. Tím předchází předčasnému stárnutí pokožky vlivem slunečního záření.

Víte, že? Vitamín C vám pomůže se zmírněním a napravením poškození pleti způsobené sluncem? Nenahrazuje ovšem ochranný faktor, který je třeba při opalování používat vždy!

Rozjasněná pevná pleť

O vitamínu C je známo, že zvyšuje produkci kolagenu a disponuje proto silným anti age účinkem. Díky těmto i svým antioxidačním vlastnostem je pleť při používání kosmetických přípravků s obsahem vitamínu C úžasně rozjasněná, pevná a vyhlazená. „Céčko“ také velmi efektivně předchází vzniku pigmentových skvrn a pomáhá sjednocovat tón pleti.

Stabilní a účinná forma vitamínu C

Čistá kyselina L-askorbová je sice biologicky nejaktivnější formou vitamínu C, ale je rovněž notoricky známá svojí nestabilitou a náchylností k oxidaci. Mezi možnostmi stabilizovaného vitaminu C přírodního původu se zatím jako jedna z nejslibnějších forem jeví Ascorbyl Glucoside. A proto jsme i my v Saloos zvolili právě tento derivát vitamínu C do nového bioaktivního séra. Přináší srovnatelné benefity a zároveň je naprosto bezpečnou a účinnou přírodní formou „céčka“. V 10% koncentraci představuje superstar v péči o pleť.

Vitamínový booster

Pro ještě lepší účinky Vitamín C Bioaktivního séra jsme Ascorbyl Glucoside doplnili o booster Raykami z japonské rostliny Artemisia Capillaris. Zvyšuje účinnost vitamínu C i jeho antioxidační schopnosti a pomáhá redukovat pigmentované nedokonalosti až o 44%.* Navíc zdokonaluje pružnost pleti, působí anti-age efektem a zlepšuje sjednocení pleti až o 42%.*

*na základě klinické studie

Saloos TIP! Pro nejúčinnější péči pro hladkou a jasnou pleť zkombinujte v rámci své denní péče Vitamín C bioaktivní sérum Retinol bioaktivním séremRáno použijte Vitamín C a před spaním aplikujte Retinol.

Čistá pleť je základ

Zařazení séra s vitamínem C do skincare rutiny je díky výše zmíněným benefitům více než žádané. Vždy ale myslete na předcházející péči. Jakýkoliv produkt, který představuje finální krok v denní rutině, by měl být aplikovaný na vyčištěnou a hydratovanou pleť. Pro odlíčení zvolte některý z Hydrofilních odličovacích olejů dle vašeho typu pleti, dočistěte Bio Růžovou čisticí pěnou a nakonec hydratujte pleť přírodní květinovou vodou. Následně použijte Vitamín C Bioaktivní sérum.

Saloos TIP! Pokud máte spíše sušší pleť můžete po Saloos Vitamin C Bioaktivním séru použít ještě pečující pleťový olej

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.