Jílová pleťová maska – překvapivě snadná, fantasticky účinná

Zelený jíl
Zelený jíl

Čisticí pleťová a tělová maska s revitalizujícími účinky. Je ideální pro pravidelnou péči o smíšenou, mastnou a aknózní pleť.

Skladem od 155 Kč

Možná vás překvapí, že jíl je již od pradávna považován za nejsilnější pleťovou masku. Jeho téměř až zázračné antimikrobiální účinky znali naši předci ještě
před objevením léčivých vlastností rostlin a s oblibou se používá dodnes.

Existuje v mnoha podobách, které se na první pohled liší v barevnosti. Každý
z nich ale vyniká jinými vlastnostmi, strukturou i možnostmi využití. Znáte všechny?

Výjimečné účinky jílu

Jíly jsou již po celá staletí známé schopností  detoxikace, zbavování nečistot a zmírnění otoku či zánětu. Získávají se z nezpevněné usazené horniny, kterou tvoří jílovité složky. 

Mají velmi jemné částice ve velikosti tisícin milimetru, mimořádně bohaté
na minerály a stopové prvky. Jemné částice s vysokým obsahem aktivních látek podpoří  mikrocirkulaci krve a tím i celkové omlazení pokožky.

Bílý, zelený nebo marocký jíl?

Každý jíl se liší množstvím a poměrem aktivních látek, a nabízí tak jiné účinky i způsoby využití. Důležitou roli
při výběru jílu by měly mít nejen účinky, ale také váš typ pleti. Obecně lze říct, že zelený jíl je vhodný pro smíšenou a mastnou pleť, bílý jíl na každý typ pleti včetně velmi citlivé a marocký jíl pro normální pleť.

Zelený jíl SALOOS

Zelený jíl proti akné

Maska ze  100% přírodního Zeleného jílu je tradičně považována za kosmetický zázrak zejména pro mastnou, aknózní pleť. Vyniká výjimečnou schopností hloubkově čistit a redukovat množství mazu. Dopřává pleti potřebnou regeneraci, zbavuje ji nežádoucích látek, zmatňuje a osvěžuje. 

Zelený jíl je oprávněně považován za silného bojovníka proti černým tečkám i skvělou prevenci proti vráskám.
Je vhodný na všechny typy pleti s výjimkou suché, kterou může mírně vysušovat.

  • Intenzivní očista
  • Detoxikace
  • Redukce kožního mazu
  • Proti černým tečkám
  • Omlazení

Bílý jíl SALOOS

Bílý jíl pro citlivou pleť

100% přírodní Bílý jíl vyniká svou jemností. Je hypoalergenní a vhodný i pro nejcitlivější, problematickou či velmi suchou pleť. Pomáhá šetrně a zároveň důkladně zbavovat pleť hlubokých nečistot. Pleť po něm zůstane krásně vyživená, zářivá, svěží a hebká.

Bílý jíl je známý také pro své antibakteriální a protizánětlivé účinky. Při dlouhodobějším používání pomáhá regulovat tvorbu mazu a přispívá ke zlepšení stavu pokožky, která trpí lupénkou, ekzémy či akné. Celkově zlepšuje strukturu kůže, zmatňuje, pomáhá redukovat její suchost a předcházet šupinatění.

  • Regenerace
  • Hypoalergenní
  • Hloubkové čištění
  • Detoxikace pokožky
  • Pomoc při ekzémech a lupénce

Marocký jíl SALOOS

Marocký jíl (Rhassoul) pro čistou pleť i krásné vlasy

100% přírodní Marocký jíl známý také jako Rhassoul je vhodný pro péči o celé tělo, vlasy a pleť. V pleťové masce působí silně detoxikačně a účinně pomáhá v boji proti černým tečkám. Silně prokrvuje a zjemňuje pleť. Užijete si ho také v koupeli, kdy pomáhá předcházet stárnutí pokožky, které navrací svěžest a pružnost. Zamilují si ho i ti, které trápí křečové žíly nebo strie

Může plně nahradit šampon a kondicionér při tzv. No poo metodě (mytí vlasů bez šamponu). Vlasy jemně myje, nezacuchává a dodá jim sílu a lesk.

  • Šetrné čištění a hydratace
  • Vhodný pro každý typ pleti
  • Zpomalí proces stárnutí
  • Pro pleť, tělo i vlasy

Jak si vyrobit domácí pleťovou masku?

Masku si doma snadno připravíte smícháním jílu a vody v poměru cca 1:2 (jíl by neměl přijít do kontaktu s kovem). Naneste na obličej, nebo na tělo mimo okolí očí a rtů, nechte působit dle návodu u vybraného jílu a poté opláchněte teplou vodou. 

Při pravidelném používáním jílu, alespoň 2x týdně, se můžete těšit na celkové zlepšení pleti. Ihned po aplikaci bude úžasně hebká a čistá. 

Saloos tip! Masku si snadno vylepšíte nahrazením obyčejné vody například 100% Bio květinovou vodou. Pro ještě lepší efekt můžete přidat vzácné bio oleje jako například  Extra bio arganový olej nebo lehounký, tzv. „suchý olej“ 100% Squalane.

Recenzi z testování Saloos bílého jílu si můžete přečíst na www.zenysro.cz.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.