Nedostatek hořčíku? Známe rychlé a účinné řešení

Hořčíkový olej
Hořčíkový olej

Hořčíkový olej zabraňuje svalovým křečím a bolestem, působí při únavě a nespavosti bez podráždění žaludku.

Skladem od 157 Kč

Hořčík (magnesium), bohatý element naší planety, je přítomný v každém orgánu lidského těla. Není tak divu, že je důležitý pro naše zdraví a pocit pohody. Využívá ho nespočet procesů v lidském těle a čím více pohybu máte, tím více ho potřebujete.

Věděli jste, ale že ho nemusíte užívat pouze vnitřně? Vyzkoušejte Saloos hořčíkový olej, který je určen k aplikaci na kůži s téměř okamžitým účinkem na unavené svaly i mysl.

Jaké jsou nejčastější projevy nedostatku hořčíku?

Nedostatkem hořčíku trpí v České republice přibližně každý třetí z nás. Nejčastěji se projevuje zvýšenou únavou a nervozitou, svalovou křečí nebo brněním končetin. Dalšími signály mohou být špatný spánek, podrážděnost, nechutenství či naopak zvýšená chuť na sladké. Na vině bývá nejčastěji nedostatečný příjem hořčíku v potravě, jeho hladina klesá také například po nadměrné konzumaci alkoholu nebo v těhotenství. 

Studie prokázaly, že přijímání hořčíku kůží je mnohem efektivnější než stravou, případně výživovými doplňky. Mazáním oleje na pokožku se totiž nemůžete předávkovat, tělo si vždy vezme, kolik potřebuje a hořčík se lehce dostane na ta správná místa.

“Osobně si myslím, že jednou z nejdůležitějších funkcí hořčíku jsou jeho uvolňující účinky a blahodárné působení na bolavé svaly” dodává zakladatel společnosti Saloos Jiří Harašta.

Saloos Hořčíkový olej

Hořčíkový olej je pradávný a osvědčený „domácí lék“ na množství každodenních neduhů. Pomáhá snižovat míru stresu a podporuje klidný spánek. Bylo prokázáno, že také zvyšuje úroveň sportovního výkonu, zlepšuje kvalitu pokožky, a dokonce dokáže pomoci padajícím vlasům.

Další výhody používání hořčíkového oleje

  • Regenerace po sportu Hořčík působí příznivě po zvýšené fyzické aktivitě, kdy pomáhá uvolnit nejen namožené svaly, ale i klouby či záda.
  • Úleva při únavě či zvýšeném stresu Hořčík je velmi oblíbeným pomocníkem pro zklidnění a zlepšení spánku.
  • Šetrnější varianta v těhotenství O hořčíku je známo, že pomáhá ulevit při ranních nevolnostech i nateklých, těžkých nohou.
  • Přírodní pomocník při PMS Studie o hořčíku prokázaly jeho příznivé působení před očekávanou menstruací. A skvělý je i během ní, kdy pomáhá snižovat intenzitu křečí podbříšku.

Saloos Hořčíkový olej

Výjimečná kvalita, snadná aplikace

Hořčíkový olej Saloos obsahuje hořčík získávaný z čistě přírodního zdroje. Pochází z prastarého evropského mořského dna Zechstein (z hloubky cca. 1600 metrů), které je 250 mil. let staré.

Použití je díky praktickému obalu s rozprašovačem lehké. Stačí na vybrané části těla nanést ráno a večer 3-10 střiků nebo v případě potřeby 3 - 5x denně a lehce vetřít do pokožky. Nechte vstřebat a působit alespoň 20 minut.

Hořčíkový olej může způsobit jemné brnění pokožky či začervenání, které je ovšem jen přechodné. Můžete ho využívat také během těhotenství i kojení. Nepoužívejte v oblasti očí, na čerstvě oholené oblasti či poraněnou pokožku.

Mrkněte na náš videonávod

Vyzkoušejte všechny způsoby využití

  • Masáž Dopřejte si hořčíkový olej při sportovní masáži pro prokrvení a uvolnění problematických, namožených míst.
  • Koupel Pokud máte citlivější pokožku a vadí vám lehké brnění při působení hořčíku, přidejte si hořčíkový olej do koupele.
  • Zábal na nohy Nemáte vanu, a přesto potřebujete rychle ulevit těžkým nohám? V domácí lázni na nohy si rozhodně odpočinou. Postačí vám větší nádoba s teplou vodou, ve které hořčíkový olej rozmícháte.

Bio tělový a masážní olej Devatero kvítí Saloos

Saloos tip! Máte po celém dni unavené, těžké nohy? Vytvořte si během pár minut skvělou uvolňující lázeň. Rozmíchejte v teplé vodě Hořčíkový olej a přidejte lžíci Bio tělového a masážního oleje Devatero kvítí s regeneračními účinky i vůní 100% přírodních esenciálních olejů.

Vaše zkušenosti a recenze

Jak se vám líbí náš přírodní pomocník na namožené svaly i jarní či podzimní únavu? Znáte zajímavý způsob použití Hořčíkového oleje a rádi byste se s námi o něj podělili? Napište nám na Facebooku nebo Instagramu. Každá zkušenost či tip nás moc potěší.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.