Retinol a bakuchiol – ingredience, které teď frčí

Retinol bioaktivní sérum
Retinol bioaktivní sérum

Revoluční anti-age sérum s retinolem a bakuchiolem pro viditelné omlazení pleti. Klinicky ověřené účinky na vrásky a pigmentové skvrny.

Skladem od 17 Kč

Saloos bioaktivní séra se rozrostla o vysoce účinný pleťový olej s retinolem a bakuchiolem. Co tyto supermoderní rostlinné aktivní látky umí a proč byste si rozhodně neměli nechat ujít tento hit v péči o pleť?

Co je retinol a bakuchiol?

Retinol patří k nejoblíbenějším kosmetickým ingrediencím. A není divu, má vědecky podložené účinky v působení proti vráskám, pigmentovým skvrnám, povadlé pleti i akné.

Přírodní retinol 

patří do skupiny retinoidů. Jedná se o nejúčinnější formu vitaminu A, která urychluje tvorbu kožních buněk. Původně byl vyvinut pro boj proti akné, ale výsledky klinických studií ukázaly, že vedle toho až téměř zázračně působí na stárnoucí pleť.

Bakuchiol 

je další oceňovaná rostlinná alternativa retinolu. Přirozeně se nachází v semenech indické rostliny Psoralea corylifolia, které se v sanskrtu říká bakuchi. Ač je jiný složením, má podobný efekt, a navíc i protizánětlivé účinky, které jsou neocenitelné v boji s pupínky a akné. Stimuluje vlastní syntézu kolagenu v pokožce a urychluje její regeneraci.

Jak retinol funguje?

Retinol pomáhá zkrátit čas potřebný pro obnovu kožních buněk z přibližně 28 dní na 14-21 dní. Zrychlený proces regenerace a navýšení počtu mladých buněk přispívá ke zmírnění vrásek, sjednocení tónu pleti a celkové rozjasnění.

Retinol bioaktivní sérum Saloos

Vitamin A navíc podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, díky kterému je pleť dokonale zpevněná. Také čistí a stahuje póry.

Kdy začít s retinolem?

Retinoly doporučujeme přidat do pravidelné pleťové péče již kolem 25. roku, kdy začíná množství kolagenu přirozeně klesat. Nebojte, zde neplatí, že pleť si na retinol zvykne natolik, že přestane účinkovat. Naopak, lze ho používat po celé roky jako prevenci.

A jak ho správně používat?

Retinol si zaslouží každá pleť a nenechte se zmýlit, poradí si i s citlivou. Záleží pouze na správném použití. Doporučujeme ze začátku, kdy se může přirozeně vyskytnout mírné začervenání nebo šupinatění, používat menší množství. Zařaďte ho nejprve přibližně 1-2x týdně a po 14 dnech frekvenci postupně navyšovat.

Pozor, retinol není exfoliant, případné šupinatění pleti je nežádoucí vedlejší účinek. V takovém případě doporučujeme snížit množství, než si na něj pleť postupně navykne.

Správný postup

Retinol je citlivý na sluneční paprsky, proto ho doporučujeme používat večer a ráno použít krém s SPF faktorem.

Aplikujte ho na vyčištěnou a navlhčenou pleť, poté doporučujeme použít hydratační Hyaluronové sérum. Pokud máte citlivou pleť naneste Hyaluronové sérum již před retinolem.

Důležitá je pravidelnost a trpělivost. Jelikož retinol výrazně zkracuje dobu obnovy kožních buněk, může na přechodnou dobu cca 1-4 týdny dojít vlivem čištění pleti od nahromaděných buněk k zvýšené tvorbě pupínků. Tyto příznaky ale brzy odezní a můžete se těšit na fantastické výsledky.

Výsledky, které vás budou bavit

U retinolu rozhodně platí, že kdo si počká, ten se dočká. Viditelné zlepšení můžete pozorovat už za 6 týdnů . A je na co se těšit, účinky retinolu jsou ověřené nejen spokojenými zákaznicemi, ale také vědeckými výzkumy:

  • minimalizace vrásek
  • viditelné omlazení a rozjasnění pleti
  • redukce pigmentových skvrn
  • vyčištění a zmenšení pórů

S čím můžu retinol kombinovat?

Retinol je sám o sobě velmi efektivní látkou, se kterou zpozorujete výrazný rozdíl i bez kombinace s dalšími aktivními látkami. Pokud ho ale spojíte s dalšími aktivními kosmetickými látkami, můžete docílit fantastických výsledků v krátkém čase.

Hyaluronové sérum Saloos

Kyselina hyaluronová je šetrná, vysoce hydratační látka, která skvěle doplňuje produkty s retinolem, zklidní a podpoří dlouhodobou hydrataci.

Na co si dát pozor?

  • Pobyt na sluníčku

Jelikož může být pleť po aplikaci retinolu tenčí a citlivější, doporučujeme do péče o pleť zařadit produkt s ochranným faktorem SPF 30 . Jeho zařazením nejenže zaručíte fungování retinolu, ale zároveň pleť spolehlivě chráníte před poškozováním slunečním zářením a vzniku pigmentových skvrn nebo hlubokých vrásek.


  • Dostatečná hydratace

Při pravidelném používání retinolu nezapomeňte do své pleťové rutiny zařadit extra hydratační složku navíc. Rychlejší obnova pleti vyžaduje dostatek vláhy. Ideální jsou k tomu  100% Bio květinové vody Saloos®.

Poznejte NOVINKU – Retinol bioaktivní sérum Saloos® (50 ml)

Pokročilé bio anti-age sérum je mimořádně účinným řešením proti stárnutí pleti. Nabízí synergické spojení nejmodernějších ingrediencí – ultraliftingového RETINOLU a omlazujícího BAKUCHIOLU, unikátní rostlinnou alternativou vitaminu A.

Tento originální komplex přírodních retinolů viditelně minimalizuje vrásky a pigmentové skvrny. Obsahuje vysoce funkční aktivní látky, které stimulují tvorbu kolagenu a zvyšují pružnost pleti

V efektivní kombinaci s bio šípkovým olejem a squalanem ji chrání před volnými radikály a ztrátou pevnosti. Pleť je po používání prokazatelně hladší, pružnější a zářivější.

Retinol bioaktivní sérum Saloos

  • zmírnění vrásek až o 57 %*
  • sjednocení tónu až o 33 %*
  • 100 % žen potvrdilo pocit zlepšení vzhledu pleti **
* na základě klinické studie

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.