Tipy a návody: Jak vyrobit šumivé bomby do koupele

Mandarinka
Mandarinka

100% přírodní esenciální olej s lehkou hravou vůní, kterou milují děti, osvěžuje, mírní napětí a migrénu

Skladem od 93 Kč

Milujete ten pocit, kdy se po náročném dni naložíte do horké vany s příjemnou vůní? Zkuste si koupel zpříjemnit vlastnoručně vyrobenou šumivou bombou s esenciálními oleji Saloos.

Výroba přírodních šumivek do koupele je snadná a bezpečná, zvládne ji opravdu každý. Zvláčňující voňavou péči můžete dopřát sobě, anebo ji věnovat jako originální dárek na Den matek, narozeniny, svátek, Valentýna, Vánoce či jen tak pro radost.

Saloos_sumive bomby_dia 1

Co potřebujeme?

Obrovskou výhodou domácí výroby šumivých bombiček do koupele je, že stačí pár základních a běžně dostupných surovin, které máme už dávno doma.

Ingredience

Můžete libovolně přidat

  • Potravinářské barvivo
  • Sušené květy a bylinky, koření
  • Trošku bílého jílu
  • Další esenciální olej vhodný na pokožku 

Další vybavení

  • 2 misky na přípravu, lžíci
  • Formičky – můžete použít formičky na cukroví, silikonové formičky na led nebo košíčky na muffiny

Saloos_sumive bomby_dia 2

Návod

Příprava ingrediencí

V jedné misce míchejte všechny suché ingredience – jedlou sodu, kyselinu citronovou a sůl do koupele. Pokud chcete přidat sušené květy nebo bylinky, přimíchejte je v tomto kroku.

V další misce si mezitím připravte mokré ingredience – rostlinný olej, esenciální olej.

Smíchání ingrediencí

Lžicí velmi pomalu vmíchávejte mokrou směs do suché. Postupně přidejte 1 lžíci vody nebo květinové vody. "Pro naše šumivé bomby jsme zvolili nádherně vonící 100% Bio Růžovou vodu Saloos." Pomalé míchání pomáhá zabránit předčasnému šumění směsi. V tomto kroku můžete po kapkách přidat potravinářské barvivo.

Celou směs pečlivě promíchejte až vám bude připomínat mokrý písek. Pokud je příliš suchá, přidejte kapku rostlinného oleje, pokud naopak mokrá, trochu sody. Někdy je potřeba troška trpělivosti, než směs získá optimální konzistenci, ze které se dají tvarovat kuličky, které drží pohromadě a nedrolí se. Nelekejte se, i když se vám bude směs lehce drolit, po natlačení do formičky se krásně spojí.  

Saloos tip: Pokud tvoříte šumivou bombu pro děti, můžete přidat přírodní třpytky nebo dovnitř schovat malou hračku jako překvapení.

Saloos_sumive bomby_dia 3

Plnění do formiček

Hotovou směs můžete plnit do různých formiček, fantazii se meze nekladou. Nejjednodušší je silikonová forma, ze které jdou šumivky nejlépe vyndat. Formičky lehce vymažte rostlinným olejem, naspod můžete opět nasypat sušený kvítek, koření nebo bylinku. "My jsme použili formičky na písek od našich dětí a výsledkem jsme byli příjemně překvapeni. Celkem jsme s ní vyrobili přibližně 12 kusů."

Ztuhnutí a skladování

Hmotu ve formičkách nechejte 10–60 minut ztuhnout, než půjde hezky vyklopit, poté je dobré nechat hotové tvary přibližně 24 hodin vyschnout. Hurá, šumivé bomby do vany jsou na světě!

Doporučujeme je uchovávat v zavírací dóze na suchém místě.

Tak co povedlo se? Podělte se s námi o svá díla na sociálních sítích. 

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.