Začínáte s přírodní pleťovou kosmetikou?

Anti-age & Hydratace pleti
Anti-age & Hydratace pleti

Luxusní set anti-age pleťové kosmetiky se vzácnými ingrediencemi. Darujte maximum hydratace, regenerace a omlazení z přírody.

Skladem od 557 Kč

Zajímáte se v kosmetice o šetrné alternativy pro pokožku i naši planetu? Pak je pro vás přírodní kosmetika skvělou volbou. Jak ji ale správně používat tak, abychom se mohli také těšit z očekávaných výsledků? 

Připravili jsme si pro vás přehled toho nejdůležitějšího, když s přírodní péčí o pleť začínáte.

Co je to přírodní kosmetika?

Pojem přírodní kosmetika označuje produkty, které byly vyrobeny z čistě přírodních surovin jako jsou rostlinné extrakty, oleje lisované za studena nebo horniny, které procházejí minimálním procesem zpracování bez negativních vlivů na člověka, zvířata nebo naši planetu.

Neobsahuje chemické konzervanty a barviva , ropné produkty ani jiné škodlivé látky. Je tak ideální péčí pro citlivou a problematickou pleť.

Výhody přírodní péče o pleť

Rostlinné produkty, které prošly minimálním zpracováním jako například bio rostlinné oleje lisované za studena nebo esence, jsou bohatým zdrojem vitaminů, antioxidantů a bioaktivních látek, které příznivě působí na pokožku. 

A mají nejen vynikající účinky, ale potěší i všestranností a cenovou dostupností.

Přírodní skin care rutina

Pokud zvolíte přírodní kosmetiku, pleť vám rozhodně poděkuje. Krásně aktivuje její přirozené procesy bez zbytečné chemie.  Při přechodu z konvenční kosmetiky, je však potřeba trocha trpělivosti. 

Chvíli totiž trvá, než se obnoví přirozená rovnováha. Jakmile si ale vaše pleť na čistě přírodní péči zvykne, budete překvapeni, jak málo stačí k její spokojenosti.

Cítíte se rozespale a nestíháte? Jestliže chcete svou pleť udržovat dlouhodobě v kondici, tak byste ráno neměli zapomenout alespoň na tyto 2 kroky – odstranění nečistot a důkladnou hydrataci.  Pro ještě lepší výsledky doporučujeme přidat pár kroků navíc. 

1) Čistění

V noci probíhají uvnitř pokožky přirozené procesy obnovy, které mají za následek nahromadění mazu a nečistot. Proto je velmi důležité pleť ráno důkladně vyčistit, než budete pokračovat v další péči. 

Saloos tip! A právě k rozpouštění mazu skvěle poslouží olejové čistění.  Pro ranní očistu si bezpochyby zamilujete Hydrofilní odličovací oleje, které bezvadně pleť vyčistí a současně zvláční bez pocitu mastnoty. Doplňte rutinu i o Bio růžovou čisticí pěnu, která šetrně odstraní zbývající nečistoty a díky své nadýchané textuře a příjemné vůni damašské růže je skutečným pohlazením pro pleť.

2) Tonizace

Tonizace je důležitým mezikrokem mezi vyčištěním a výživou pleti. Zvyšuje hydrataci, pomáhá vyrovnat pH a stáhnout póry . Přispívá k ochraně pleti před nečistotami z vnějšího okolí a zároveň usnadňuje pronikání aktivních látek do hlubších vrstev pokožky. 

Saloos tip! Mezi nejšetrnější přírodní tonika patří  Bio květinové pleťové vody, které jsou plné prospěšných látek pro pokožku, a navíc mají okouzlující aromaterapeutické účinky, nádherně totiž voní.

3) Hydratace

Po noci, kdy máme snížený příjem tekutin, pleť ocení pořádnou dávku hydratace. Pokud chcete, aby vypadala svěží, tento krok za žádnou cenu nepřeskakujte.

Saloos tip! S čím rozhodně nešlápnete vedle, to je  Hyaluronové sérum s patentovanou látkou Fucocert®, které pohlídá nejen okamžité zvýšení hydratace, ale i její dlouhodobý efekt pro úžasné omlazení. Nezapomeňte ho nanést vždy na navlhčenou pleť.

4) Lehká výživa

Dlouhotrvající hydrataci a výživu nejlépe podpoříte bio pleťovým olejem. Vždy jej vybírejte podle svého typu pleti. 

Pokud si nejste jisti, ve výběru vám pomůže článek:  Jak správně vybrat a používat rostlinné oleje na pleť?

Večer stačí zopakovat ranní rutinu. Pro výraznější anti-age efekt doporučujeme přidat  intenzivní výživu s obsahem aktivních přírodních látek , které během noci pleť nastartují regenerační a omlazující procesy.

Intenzivní péče a masáž

Po náročném dni si potřebuje i vaše pleť odpočinout. Perfektními regeneračními  pomocníky na noc jsou: Bioaktivní séra s retinolem nebo CBDbio rostlinné elixíry se squalane a rostlinnými výtažky a luxusní bio pleťové oleje z Bio Královské péče s mimořádnými protivráskovými a aromaterapeutickými účinky. 

Rádi byste věnovali své pleti maximální možnou péči? Pak nezapomeňte ještě na peeling a pleťovou masku, které podpoří vaše každodenní úsilí. 

Peeling

Pro hebkost a rozjasnění pleti přidejte na začátek své rutiny přibližně 1-2x týdně peeling obličeje, krku a dekoltu. Odstraní odumřelé šupinky kůže a zajistí dokonalou čistotu pro dokonalé vstřebání aktivních látek z následné péče. 

Pleťová maska

Jednou za týden až dva si vyhraďte čas i na výživnou pleťovou masku. Šetrnou přírodní volbou jsou jílové masky, které pleť prokrví, podpoří její detoxikaci, zbaví hlubokých nečistot a  pomůžou regulovat tvorbu mazu . A to je ideální kombinace účinků i při akné a černých tečkách.

Proč si vybrat přírodní biokosmetiku Saloos?

  • Podařilo se nám jako prvním v České republice získat prestižní certifikaci bio kvality CPK Bio .
  • Naše kosmetika obsahuje přírodní ingredience z kontrolovaného zemědělství a volného sběru.
  • Používáme nejkvalitnější rostlinné oleje lisované za studena.
  • Chceme potěšit nejen tělo, ale i duši. Využíváme aromaterapeutického potenciálu rostlin pro celkové blaho člověka.
  • Snažíme se chovat co nejohleduplněji k přírodě. Jako poděkování za její dary sázíme stromy a obnovujeme aleje v našem regionu.
  • Ručíme za to, že naše kosmetika nebyla testována na zvířatech.
  • Naši kosmetiku ručně vyrábíme s láskou v České republice.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.