Vyvarujte se nejčastějších chyb v péči o pleť

O svou pleť se pravidelně staráte, a přesto nevidíte výsledky? A neděláte náhodou některou z těchto běžných chyb? Nebojte, připravili jsme pro vás i snadný návod, jak chybičku napravit, aby vaše pleť opět zazářila.

1) Nedostatečná hydratace

Jednou z nejčastějších příčin unavené pleti je nedostatečná hydratace. Správný pitný režim je absolutní základ pro správné fungování pokožky. Orientačně bychom měli vypít alespoň 2,5 litru denně .

Saloos tip! Nedaří se vám vypít dostatečné množství tekutin? Nastavte si budík na každou hodinu, aby vám připomněl, že si máte dát sklenici vody.
Hydrataci doplňte správně zvolenou přírodní kosmetikou. Vyzkoušejte například Hyaluronové sérum s patentovaným komplexem Fucocert, které zajistí optimální vlhkost i v hlubších vrstvách kůže. Navíc vyplňuje vrásky a postará se o okamžité vynutí a omlazení pleti.

2) Spánek s make-upem

Pokud jsou vaším největším strašákem pupínky a mastná pleť, zaměřte se na pečlivé čistění pleti. Make-up nebo nahromaděný maz ucpává póry, které se při zanesení mohou zanítit a způsobit další komplikace.

Věnujte před spaním pár minut důkladnému odlíčení, pleť to určitě ocení. Vynikající je například Hydrofilní odličovací olej Argan Revital, který si hravě poradí i s voděodolným make-upem. 

3) Voda z kohoutku

Automaticky ráno po probuzení jdete do koupelny a opláchnete obličej vodou? Pak zpozorněte, voda v kohoutku může být příliš chlorovaná nebo tvrdá a způsobovat zvýšenou citlivost a suchost pleti.

Dopřejte jí jemnější očistu v podobě květinové vody, která skvěle hydratuje, čistí a tonizuje. Okouzlující vůně bylin a květin se navíc postará i o duši. 

4) Nevhodné kosmetické pomůcky

Říkali jste si, že byste rozšířili své kosmetické pomocníky o nějaké novinky na masáž pleti nebo pro zapracování pleťové péče? Při výběru buďte opatrní a volte spíše šetrnější pomůcky , u kterých si můžete sami regulovat intenzitu.

Vyšší tlak na pokožku může způsobit narušení ochranného filmu a zvýšení citlivosti pleti. Na zapracování olejů nám bohatě postačí i bříška prstů.

5) Příliš mnoho různých výrobků

Pleť vyžaduje pravidelné čistění, hydrataci a výživu, nic se ale nesmí přehánět. Zvolte si pravidelnou pleťovou péči tak, aby bylo snadné ji dodržet každý den. Například kombinace květinové vodyhydrofilního odličovacího oleje a pár kapek kvalitního pleťového oleje je ideálním základem. 

6) Špatně zvolený produkt pro váš typ pleti

Znáte dobře svou pleť? Její typ je totiž při výběru kosmetiky zcela zásadní – ověřte si jaký je ten váš v dalším našem článku zde. Doporučujeme v něm kvalitní rostlinné oleje na míru potřebám každého obličeje.

7) Sahání na obličej a vymačkávání pupínků

Často si ani neuvědomujeme, jak často si na obličej během dne saháme a přenášíme na něj nežádoucí bakterie a nečistoty. Pokud máte navíc tendenci vymačkávat si pupínky bez antimikrobálního ošetření, můžete si zadělat na dlouhotrvající zánětlivý proces a jeho rozšíření do okolí, což výrazně prodlužuje dobu regenerace.

Je proto potřeba čistit nejen pleť, ale také si hlídat čisté ruce a všechny pomůcky na nanášení make-upu. Pro pravidelnou očistu rukou můžete použít praktický čisticí sprej Dermsanit.

8) Nesprávný postup v péči o pleť

Při péči o pleť je důležité dodržovat správný postup, který doporučujeme u každého produktu. Je to snadné – osvěžení, vyčištění, hydratace a její uzamknutí pleťovým olejem. Objevte celý pleťový rituál s kosmetickou sadou Tři kroky ke kráse.

9) Péče pouze 1x denně

Staráte se o pleť pouze večer? To bohužel nestačí. Přes noc se pleť snadno vysušuje a ráno potřebuje opětovnou dávku hydratace. A nejen to, měli bychom ji také mírně dočistit od nadbytečného mazu, který se nahromadil v pórech. K tomu perfektně poslouží Hydrofilní odličovací olejHyaluronové sérum.

10) Nešetrně provedený peeling

Peeling 1-2x týdně podpoří vitalitu a jas pleti. Pokud ale trpíte na citlivou pleť, snižte frekvenci peelingu na 1x za dva týdny.

Investujte do kvalitního peelingu určeného pouze na pleť, protože tělový peeling obsahuje hrubší abrazivní částečky a mohl by ji i poškodit. Jedině tak nenarušíte pH a důležitý ochranný lipidový film, který ji pomáhá dlouhodobě chránit.

Saloos tip! Vyzkoušejte Bio královské peelingy s prvotřídními bio rostlinnými ingrediencemi, které se šetrně postarají o vaši pleť a zanechají ji dokonale hebkou, vyživenou a projasněnou.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.