Aromaterapie podle ročních období – podzim

Santalové dřevo - západní Indie
Santalové dřevo - západní Indie

100% přírodní esenciální olej s kořenitou vůní má příznivé antidepresivní účinky, stimuluje trávení, působí antisepticky

Skladem od 122 Kč

S podzimem přichází čas rozjímání a nových začátků. Stejně jako se stromy zbavují starého listí, tak i my máme čas věnovat se sami sobě s očekáváním nového. Netrapte se dřívějším stmíváním, a naopak využijte tento cenný čas ke kreativním činnostem, osobnímu rozvoji nebo meditaci a potřebné relaxaci. Esenciální oleje vás podpoří v rozhodnutí a vykouzlí inspirativní prostředí.

S podzimem přichází čas na změny

Velké životní i malé změny plánu umí potrápit naši duševní i fyzickou pohodu. Zkuste se na ně ale dívat jako na důležitou součást života, která nám umožňuje růst. Vybrané esenciální oleje nám pomůžou v hledání vnitřního klidu a odvahy přijímat změny.

Posilující esenciální oleje

Patří mezi ně například  černý pepř s výraznou kořenitou vůní, který posiluje mysl a sebevědomí. Oblíbená je i  limeta, nejsilnější zástupce citrusů, který rozproudí radost a energii v těle. Sladká svěží  elemi podpoří optimismus a pomůže zahnat nepříjemné pocity. Grep zase vrátí pozornost k vytyčenému cíli a probudí potřebnou kreativitu.

Grepový esenciální olej

Saloos tip! Vytvořte si motivační směs do aroma difuzéru smícháním 2 kapek  Černého pepře, 2 kapek Limety lisované, 2 kapek Elemi a 2 kapek Grepu.

Vytvoří domácí pohodu a podpoří relaxaci

Podzim s sebou přináší chladnější počasí, které láká k relaxaci v teplé náručí domova. Přesně taková atmosféra umožní kreativní tvoření nebo hlubokou relaxaci. Perfektní volbou jsou kořenité esenciální oleje z rostlin, které nápadně připomínají spadané listí.

Užijete si je v aromalampě, aroma difuzéru nebo je můžete smíchat s rostlinným olejem a přidat do koupele.

Relaxační esenciální oleje

Vybíráme nejoblíbenější hřejivé esence:  anýzbadyánbenzoecedrové dřevokadidlovníkzázvormrkevmuškátový oříšeksantalové dřevo nebo pačuli. Harmonicky se snoubí například s  červeným pomerančem

Pro celkové zklidnění a meditaci doporučujeme již připravenou směs esenciálních olejů  Meditace nebo Podzimní osvěžení.

Saloos tip! Originální hřejivou podzimní vůní do aroma difuzéru nebo aromalampy si vytvoříte smícháním 4 kapky  Bergamotu, 2 kapky Limety lisované, 2 kapky Ylang-ylang, 2 kapky Cedrového dřeva.

Esenciální oleje na rýmu a nachlazení

Rýma, kašel, nachlazení, to je bohužel také běžný znak podzimu. Vybavte se vhodnými esenciálními oleji včas. Mají nejen příznivé účinky na tělo, ale zároveň pročistí vzduch a dodají energii. Osvědčenými přírodními experty na nachlazení jsou například: Tea Tree, Eukalyptus nebo Borovice.

Nachlazení a Imunita

Saloos tip! Pokud hledáte komplexního pomocníka, který navíc podpoří imunitu, vyzkoušejte již připravenou směs  Nachlazení&Imunita.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.