Aromaterapie podle ročních období – zima

Skořice
Skořice

100% přírodní esenciální olej s povzbudivými, afrodiziakálními a antiseptickými účinky, v masážních směsích prokrvuje pokožku

Skladem od 100 Kč

Brrr, zima. Leden sice přináší více světla a je příslibem delších dní, přesto na nás může působit tmavým, chladným dojmem. Pokud nemáte možnost vyrazit do teplých krajin, vykouzlete si pocit exotiky doma a zahřejte se příjemnou vůní.

Výhody použití esenciálních olejů v zimě

Esenciální oleje mohou být užitečné pro navození příjemné atmosféry, posílení imunity nebo pro zmírnění příznaků nachlazení a chřipky.

Aromaterapie v zimě

Někteří z nás se na chladivé zimní počasí vysloveně těší, jiní se zase nemohou dočkat teplejších dní. Aromaterapie myslí na všechny i v zimě, stačí si jen vybrat tu správnou vůni.

Aromaterapie Saloos

Pro výrobu naší přírodní aromaterapeutické kosmetiky využíváme pouze 100% přírodní esenciální oleje, které mají potvrzené blahodárné účinky na tělo i duši .

Pro domácí pohodu

Počasí často vybízí k relaxaci v pohodlí domova. O co je chladněji venku, o to více potěší hřejivá vůně čokolády, vanilky nebo skořice.

Sladce dřevité tóny  Cedrového dřeva nebo exotického PačuliSantalového dřevaYlang-ylang zase dopřejí vytoužené uvolnění při meditaci a relaxaci.

Chladivé vůně

Pokud patříte mezi milovníky zimy, určitě oceníte i chladivé esence, a to například v sauně. Mají silně povzbuzující efekt a regenerační účinky. Vyzkoušejte mátu peprnou nebo kadeřavou. Osvěžující efekt má i Limeta lisovanáEukalyptus nebo Cypřiš.

Jak správně použít esenciální oleje do sauny se dočtete v našem článku: 100% Esenciální oleje zpříjemní saunování. Jak je použít?

Pro úlevu při nachlazení

Ani v zimě nepolevují chřipky a nachlazení. Pokud potřebujete uvolnit dýchací cesty, provoňte místnost přírodními pomocníky jako je  EukalyptusTea treeBorovice nebo Máta peprná.

Vyzkoušejte naše relaxační pomocníky

Také patříte k těm, které v zimě dožene nedostatek energie? Vůbec se s tím netrapte, je nás většina. Navíc brzké stmívání je přímo stvořené k lenošení, tak proč toho nevyužít? Vyberte si k němu příjemného aroma společníka, který během chvilky promění vaši koupelnu v báječné domácí wellness.

Přírodní sprchové oleje

Luxusní kombinace rostlinných olejů lisovaných za studena, namíchaných tak, aby navodily klid a uvolnění každý den při sprchování vás okouzlí. Vyzkoušejte, jak ladí s našimi osvědčenými přírodními esencemi, které pohladí pokožku i mysl svou omamnou vůní.

Sprchové oleje Saloos

Hluboce relaxační sprchové oleje: LevanduleRelaxErotika.

Přírodní oleje do koupele

Horká vana spouští v těle řadu příznivých procesů, dokonale prokrví a prohřeje celé tělo včetně svalů. Má výrazné sedativní účinky, a tak na konci dne dopřeje spolu s uklidňujícími esencemi snadnější usínání.

Oblíbené uvolňující oleje do koupele: MeduňkaLevanduleRůžové dřevoYlang-ylang.

Bio tělové a masážní oleje

Masáž těla v slouží k celkovému uvolnění, prevenci a odstranění stresu. Při automasáži se navíc máme čas věnovat svému tělu, pozorovat změny a pěstovat sebelásku.

Harmonická kombinace něžných esencí a kvalitních bio rostlinných olejů navíc zanechají pokožku dlouhodobě hydratovanou a zpevněnou. Exotickou atmosféru pak spolehlivě navodí Bio kokosová péče Vanilka nebo Čokoláda.

Sladce hřejivé tělové oleje: OrientExotikaRelaxJasmín.

Vytvořte si originální zimní vůně

Jste naopak v zimě kreativní? Pak rozhodně stojí za vyzkoušení namíchat si vlastní esenciální olej, který podtrhne kouzelnou zimní atmosféru. Stačí smíchat pár kapek esenciálních olejů a máte hotovo. S pomocí aroma difuzéru nebo aromalampy příjemně provoní každou místnost.

100% esenciální oleje

Saloos tip! Vyzkoušejte naše oblíbené kombinace 100% esenciálních olejů

  • Sněhová vločka4 kapky Mandarinky zelené, 3 kapky Borovice
  • Zasněžený les4 kapky Borovice, 2 kapky Máty peprné a 1 kapka Cedrového dřeva
  • Praskající krb3 kapky Smrku, 2 kapky Kadidla, 1 kapka Cedrového dřeva a 1 Kapka myrhy
  • První sníh4 kapky Máty peprné, 3 kapky Bergamotu a 1 kapka Ho-sho

U nás najdete i spoustu již připravených přírodních kompozic. Inspirujte se v kategorii Směsi esenciálních olejů

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.