Co je squalane a proč patří do skincare rutiny?

100% Squalane
100% Squalane

Suchý olej z cukrové třtiny si zamiluje každá pleť. Zanechává ji dlouhodobě hydratovanou, hebkou a omlazenou.

Skladem od 235 Kč

Vypadá jako olej, má vlastnosti jako olej, ale klasický olej to není. Squalane, známý také jako skvalan nebo suchý olej, je rostlinný extrakt s jedinečnými hydratačními schopnostmi. Je zcela nekomedogenní a nejvíce se podobá kožnímu mazu. A přesně to je ten důvod, proč ho svět přírodní kosmetiky miluje.

Jak vznikl skvalenový olej?

Skvalen byl objeven v roce 1906 v Japonsku doktorem Mitsumaro Tsujimoto, který si všiml výjimečné anti-age látky ve žraločích játrech. Získanou látku proto pojmenoval podle čeledi žraloka, u které byla poprvé objevena – ostrounovití (angl. Squalidade).

Nemusíte se ale bát. Brzy na to se zjistilo, že lze skvalen získat zcela láskyplnou cestou bez krutosti přímo z rostlin a lov žraloků byl zakázán.

Z čeho se dnes získává skvalen?

V přírodní kosmetice se nejčastěji setkáte se skvalenem z rostlinných olejů nebo rýžových otrub. My si ale v Saloos potrpíme na opravdu výjimečnou kvalitu přírodních ingrediencí, a proto používáme prémiový squalane z cukrové třtiny.

Jaký je rozdíl mezi skvalanem a skvalenem?

Ve světě přírodní kosmetiky můžete vidět hned několik názvů. Ve skutečnosti ale rozlišujeme jen dva, a to skvalen (squalene) a skvalan (squalane).

Účinky mají totožné, přesto se liší. Když to zjednodušíme, skvalen je lipid, který se přirozeně nachází v pokožce a je vylučován mazovými žlázami. A právě v této podobě se získává z rostlin. Pro výrobu přírodní kosmetiky se ale upravuje do stabilnější formy, a tou je skvalan.

Jak funguje squalane?

Squalane je ultralehký, nekomedogenní a snadno vstřebatelný. To mu umožňuje rychle proniknout do pokožky a odstranit její suchost. Tím, že se beze zbytku a perfektně vstřebá, pleť nezatěžuje a umožňuje jí dýchat.

100% Squalane Saloos

Je tak nejen vysoce účinný, ale i velmi příjemný a vhodný pro každý typ pleti včetně aknózní a problematické.

Kde squalane najdete?

Squalane v podobě mimořádně pečující složky najdete ve vysoce kvalitní pleťové, tělové i vlasové přírodní kosmetice.

Intenzivní péče Saloos

Na našem e-shopu si ho můžete vybrat buď v čisté formě jako 100% Squalane, nebo v kombinaci s dalšími účinnými přírodními látkami v řadě Bio rostlinné elixíry.

Jaké jsou účinky našeho 100% Squalane?

Mezi jeho největší přednosti patří schopnost dlouhodobě hydratovat bez mastného pocitu. Navíc působí jako silný antioxidant, který chrání pleť před stárnutím. Aktivně zvyšuje produkci kolagenu, a tím účinně pomáhá redukovat vrásky. Výsledkem je sametově hebká a hladká pleť.

Umí toho ale ještě mnohem více. Pomáhá pleť chránit před poškozením UV zářením a může mít pozitivní vliv při péči o pokožku s akné, ekzémem a lupénkou.

Jak ho nejlépe využít?

100% Squalane použijte jako závěrečnou péči ráno a večer na vyčištěnou pleť. Nejenže podpoří hydrataci pleti po celý den, ale také nahradí drahé podkladové báze pod make-up. V noci opět nasytí pleť hydratací a výživnými látkami, aby ráno vypadala fantasticky svěží.

Jako lehký olej si jeho péči užijí i vlasy. Nejlépe si poradí s roztřepenými a poškozenými konečky. Celkově dodá vaší hřívě lesk a uhladí rozlétané a krepaté vlasy. A co pak teprve zábal se squalane, to je doslova hydratační vlasový zázrak.

Výhody 100% Squalene

  • Nemastí, přesto zajistí optimální hydrataci.
  • Zjemňuje a vyhlazuje pleť.
  • Je fantastickým pomocníkem při akné.
  • Chrání vlasy před třepením.
  • Je ideální bází pod make-up.
  • Je nekomedogenní a bez parfemace.
  • Je zcela bez chemie a vegan.
  • O autorovi

    Martina H.
    Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.