Hřejivé tipy na sychravý podzim

Extrakt z grepových jader
Extrakt z grepových jader

Grepová jádra jsou velmi vhodná proti bakteriím, a plísním. Jsou silným antioxidantem a podporují přirozený detox organismu.

Skladem od 177 Kč
Podzim je krásný, někdo se na babí léto těší jako na nejpříjemnější část roku. Umí však být i sychravý, zamračený a čím dál kratší dny nám pak na psychice ani tělesném zdraví příliš nepřidají.

Právě v tomto období často hledáme sílu a energii v přírodě a jejích darech prověřených staletími. Příroda je mocná čarodějka a umí pomoci s různými neduhy.

Načerpejte energii

Jak je známo, energii nejlépe doplníme kvalitním spánkem a zdravou životosprávou, vynikajícím pomocníkem ale mohou být i vhodně zvolené esenciální oleje, které v mžiku oživí místnost, pokožku nebo koupel radostnou vůní a stanou se příjemným společníkem pro chmurné chvíle.

Povzbuzující vůni dopřávají esenciální oleje s citrusovou vůní jako  litsea cubebagrep nebo bergamot. Sílu, odhodlání a soustředění naopak najdeme u jehličnanů, vynikající je například  borovice nebo jedle.

Airspray energie

Okamžitý příval energie grepu a máty restartuje mysl, přinese nové nápady a příjemně povzbudí.

Podzimní osvěžení

Nenechte se zmást na první přivonění. Tato směs 100% esenciálních olejů čajovníku a máty, ač působí hřejivě, přináší čerstvý příval energie a vnitřní síly. Navíc čistí vzduch, provoní místnost a skvěle funguje proti nachlazení.

Červený pomeranč

Koupelový olej s vůní letních paprsků vás rychle zbaví negativních myšlenek i únavy, navíc zanechá vaši pokožku sametově hebkou.

Saloos tip! Nezapomeňte podpořit imunitu s extraktem z grepových jader s vysokým obsahem vitamínem C, bioflavonoidy, antioxidanty a minerály, který se pyšní silnými antivirovými, antibakteriálními a protiplísňovými účinky.

Zahřejte se

Chladné počasí a nedostatek slunečních paprsků v nás může někdy vyvolávat nepříjemné pocity a zhoršovat náladu. Nejpřirozeněji se zahřejeme pohybem, když nám to ale počasí a okolnosti zrovna nedovolí, můžeme si povolat na pomoc hřejivé esence, které nám svou vůní vytvoří laskavou náruč.

Mezi esenciální oleje se silně prohřívajícím účinkem patří  skořicejalovechřebíčekkardamomčerný pepř. Stačí je nechat rozvonět v aromalampě nebo difuzéru a užívat si příjemné teplo. Nádhernou teplou vůni přináší také například  extrakt z kakaa.

Lymfa fit

Osvědčená kombinace grepu a jalovce v tomto tělovém a masážním oleji nabudí, postará se o rozproudění lymfy i krevního oběhu. Oceníte ji při studených nohou, je to ale i náš tajný recept na pomerančovou kůži.

Čokoláda

Rozpusťte starosti ve smyslné čokoládě, která v kombinaci s bio kokosovým olejem a zrnky mořské soli pokožku zbaví odumřelých buněk, dokonale zvláční a prokrví.

Věděli jste, že čokoláda zvyšuje aktivitu mozku?

Zpomalte tempo

Hluboký nádech a výdech. Práce s dechem nám pomáhá soustředit se na současný okamžik, naladit se na své tělo i na spánek. Přidejte si k meditačnímu rituálu uvolňující esenci a krásná relaxace na závěr dne je na světě.

Mezi esenciální oleje, které nás zkušeně provedou meditací rozhodně patří – ylang-ylangsantalové dřevopačuli nebo kadidlovník.

Meditace

Harmonická kombinace exotického santalového dřeva a tajemného ylang-ylang vás zavede do chrámu spokojeného odpočinku mysli, daleko od starostí a každodenního shonu.

Levandule

Přichystejte svou pokožku a mysl na klidný spánek a zahalte ji po koupeli do konejšivé vůně levandulových polí s nejoblíbenějším bio tělovým a masážním olejem.

Antistres bio aroma roll-on

Praktický pomocník do batůžku nebo kabelky s pohlazením levandule, meduňky a rozmarýny je ostrovem klidu v městské džungli. Stačí si přivonět, oddat se uvolňující vůni kvetoucí louky a užít si svou chvíli uvolnění, ať už jste kdekoliv.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.