Oleje na vlasy – který je ten nejlepší?

Bio Ricinový olej
Bio Ricinový olej

100% bio rostlinný olej podpoří růst řas, obočí i vlasů. Zvláčňuje suchou pokožku, minimalizuje viditelnost zhojených jizev a strií.

Skladem od 131 Kč

Používáte Saloos rostlinné oleje i na vlasy? Pokud ne, možná je nejvyšší čas to změnit. Dobře zvolený olej na vlasy je totiž nejlepší cestou, jak dosáhnout zářivé a zdravě vypadající kštice. Který je vhodný právě pro váš typ vlasů a jak ho správně používat?

Proč je olej pro vlasy tak důležitý?

Je důležité zmínit, že vlasy se na rozdíl od pokožky nedokáží samy udržet dlouhodobě hydratované. To je důvod, proč naše vlasové folikuly vytváří sébum, přírodní maz, který vlas promašťuje od kořínků až po konečky pro udržení potřebné hydratace.

Švestkový olej na vlasy

Různé vnitřní a vnější vlivy mohou poškozovat strukturu vlasu i proces tvorby mazu. Nejčastěji se jedná o nešetrné způsoby úpravy jako jsou barvení, zesvětlování, nadměrné vysoušení či žehlení. Příčinou ale může být také vyšší věk, nemoc či nedostatečný příjem vitaminů.

Ideálním řešením, jak navrátit vlasům ztracenou sílu, je začlenit do pravidelné péče rostlinný olej za studena. Tato technika je známá již po celá staletí, vždyť výjimečné účinky olejů si zamilovala i prastará ajurvéda. Postarají se totiž nejen o krásu a vitalitu vlasů, ale i zklidnění pokožky hlavy.

5 skvělých účinků

1) Posílení: Olej účinně zvyšuje elasticitu vlasu, který díky tomu získá menší sklon k lámavosti.

2) Ochrana proti teplu: Pokrytím vlasu ochrannou vrstvičkou oleje ho pomáháte chránit proti poškození tepelnou úpravou nebo sluníčkem.

3) Prevence před krepatěním: Olej bohatý na nasycené mastné kyseliny a vitamin E vytváří bariéru, která chrání vlas před ztrátou vlhkosti, a naopak zabraňuje průniku vlhkosti do vlasového vlákna zvenčí, čímž zabraňuje jeho roztřepení.

4) Podporuje růst vlasů: Díky vyživujícím a hydratačním schopnostem olejů nedochází k tak vysoké lámavosti konečků a vlasy působí opticky delší.

5) Zvyšuje lesk: Již velmi malé množství oleje při pravidelné péči podpoří hebkost a lesk vlasů.

Který olej si mám vybrat?

Stejně jako u pokožky i u vlasů platí, že záleží na vašem typu vlasů a účincích, které od oleje očekáváte. Zkusíme vám doporučit nejoblíbenější z nich přímo na míru vašim potřebám.

Kokosový olej na vlasy

Vlnité vlasy

Pro vlnité vlasy je skvělou volbou Bio kokosový olej. Má dostatečně malé molekuly, aby snadno pronikly do každé části vlasu. Díky tomu má vlas dostatek hydratace bez ztěžknutí a poškození vln . Je skvělý i na polámané konečky, stačí nanést malinké množství do délek vlasů před spaním jako účinnou prevenci.

Vlasy bez lesku

Lehounké oleje jako je Bio švestkový olej nebo 100% Squalane dodají vlasům nádherný lesk a hebkost bez mastného vzhledu. Zkuste nanést pár kapiček do suchých vlasů pro rychlý styling. Ale pozor na množství, příliš mnoho oleje by mohlo způsobit nechtěné maštění.

Suché, poškozené vlasy

Chybí vašim vlasům dostatek hydratace nebo zůstaly poškozené vlivem nesprávného zacházení? Vyzkoušejte Extra bio Arganový olej, který si díky svým výjimečným účinkům vysloužil přezdívku marocké zlato. Je bohatý na mastné kyseliny a vitamin E, díky kterým  zajišťuje optimální množství hydratace .

Řídké, vypadávající vlasy

Pro podporu růstu vlasů a zahuštění je nejlepší léty ověřený Bio Ricinový olej. Obsahuje jedinečnou kyselinu ricinoolejovou, která má silné antioxidační a regenerační vlastnosti. Účinně podporuje nejen růst vlasů, ale i řas nebo obočí.

Jelikož je Bio ricinový olej výrazně hustější, doporučujeme ho ředit lehčími oleji – například mandlovým nebo meruňkovým olejem.

Svědící pokožka hlavy

Pro zklidnění pokožky hlavy je nejlepším přírodním pomocníkem Bio Aloe vera olej, který nejenže hydratuje, ale zároveň zklidňuje a pomáhá předcházet šupinatění . Opět i zde platí, že méně je více. Do navlhčených vlasů stačí ke kořínkům vmasírovat pár kapiček a poté je důkladně vymýt šamponem.

Jak používat olej na vlasy?

Možností použití je hned několik, záleží na tom, jakého efektu potřebujete docílit. Olej přidávejte do své vlasové rutiny postupně a v malém množství. Cílem používání oleje není suplovat práci mazových žláz, ale podpořit ochranu vlasu proti vysušování. 

Olejové sérum na vlasy

Tohle je nejsnazší a zároveň nejúčinnější způsob, jak dlouhobě udržovat vlasy v kondici. Před sprchováním stačí nanést pár kapek do celé délky vlasů, poté je svázat do drdolu a nechat olej působit. Horká voda vytvoří páru, která otevře vlasovou kutikulu a umožní oleji proniknout do hloubky. Na závěr vlasy rozpusťte a vymyjte šamponem.

Intenzivní olejový zábal

Malé množství oleje zahřejte v dlani a pečlivě rozetřete do délek navlhčených vlasů. Poté je zabalte do starého ručníku nebo bavlněného trička. Olejový zábal nechte působit minimálně 20-30 minut, případně přes noc a poté důkladně vymyjte šamponem.

Pro velmi poškozené vlasy doporučujeme opakovat ve třech cyklech: 3x za týden, poté 2x týdně, a nakonec 1x týdně.

Rychlý styling

Pro rychlou úpravu vlasů použijte pár kapek oleje, které opatrně vetřete do konečků vlasů. Snadno tak zvýšíte lesk a zkrotíte neposedné pramínky

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.