Olejové čištění pleti – Oil Cleansing Method (OCM)

Bio Jojobový olej
Bio Jojobový olej

Jojobový olej udržuje optimální vlhkost každé pokožky. Suchou kůži promašťuje, mastné pokožce dodává matný vzhled.

Skladem od 126 Kč

Zaslechli jste už o metodě olejového čištění? Nejspíše při představě používání oleje k dočištění pleti pociťujete mírnou skepsi. Nebudu mastná? Nezadělám si tímto trendem na akné? 

Opak je pravdou, tato osvědčená metoda umožňuje pleti se navrátit do přirozeného stavu. A skvělá zpráva, je vhodná pro úplně všechny typy pleti.

Pokožka nechce být „bez oleje“

Možná to pro vás zní nepředstavitelně, ale zkuste přestat odstraňovat maz z pleti běžnými odličovacími prostředky. Jakmile totiž začnete pleť úporně zbavovat mazu, stane se přesný opak, pokožka se ho bude snažit produkovat o to víc.

Pojďme to vzít ale z druhé strany. Naše tělo si přirozeně tvoří maz, který chrání pokožku i vlasy. Při optimálním množství podporuje potřebnou pevnost a hebkost.  Zkrátka, matka příroda je mocná čarodějka, a kdyby nebyl potřeba, tak si ho naše tělo nevyrábí. 

Pravidelným používáním malého množství oleje pleť zjistí, že tolik mazu tvořit nepotřebuje. Navíc pokud použijete například skvěle vyvážený  bio jojobový olej, který se nejvíce podobá lidskému mazu, poskytnete úlevu suchým místům a zároveň optimalizujete množství mazu u těch mastnějších.

Za akné olej nemůže

Určitě se shodneme, že nadbytečný maz je nežádoucí. Pokud jde ale o problematické projevy pleti, nebývá jediným viníkem. Způsobuje je více faktorů včetně genetiky, hormonálních změn nebo nadbytečného množství nečistot. Pokud dojde k znečištění pleti a ucpání pleti v kombinaci s nežádoucími bakteriemi, pupínek je na světě.

Olej, superhrdina s čisticími schopnostmi

Nejúčinnější metodou, jak šetrně rozpustit maz je právě olej. Možná i z uklízení domácnosti znáte trik, že starý olej nejlépe rozpustíte novým. A stejně tak to funguje i na obličeji. 

I teď, když čtete tento článek, vaše pleť produkuje maz, která se misí se vším, co na ni právě máte. Ať už se jedná o prachové částice, opalovací krém nebo make-up, vytváří spolu s mazem nežádoucí nečistotu, kterou je třeba odstranit.

OCM návod krok za krokem

Zapomeňte na rozpuštění nečistot odličovači s obsahem alkoholu nebo drastickými rozpouštědly, které sice obličej vyčistí, ale zároveň ho zbaví i potřebného mazu, který chrání pleť proti vysušování. Dejte raději šanci olejovému čištění. 

Potřebujete

• Rostlinný olej lisovaný za studena dle vlastního výběru

• Velmi jemnou bavlněnou nebo mušelínovou žínku

• Teplou vodu

KROK 1 Vyberte si vhodný olej

I když na rostlinné oleje lisované za studena nedáme dopustit, je dobré si uvědomit, že ne úplně každý olej je pro čištění pleti vhodný

Bio jojobový olej Saloos

Doporučujeme používat ty, které jsou lehké a mají velmi nízký stupeň komedogenity (stupeň 0-1). Do této skupiny se řadí například  Extra bio arganový olej100% SqualaneBio jojobový olejBio švestkový nebo Extra bio šípkový olej

KROK 2 Vmasírujte olej do suché pokožky

Nalijte si cca lžičku oleje do čistých dlaní a jemně masírujte celý obličej po dobu asi 30–60 sekund. Čím více času budete věnovat masáži, tím lépe se rozpustí přebytečný maz s odumřelými kožními buňkami. 

KROK 3 Pečlivě olej vymyjte teplou vodou

Vezměte žínku a namočte ji do teplé vody. Vymačkejte přebytek, přiložte ji na obličej a nechte působit alespoň 10-15 sekund nebo dokud nevychladne. Teplo pomůže rozpustit přebytečný maz ve vašich pórech

Pokud máte citlivou pokožku, nemusíte vůbec použít teplou vodu, pouze vlažnou. Pořád to bude skvěle fungovat.

KROK 4 Jemně očistěte

Nikdy prudce netřete obličej žínkou, pouze jemně očistěte. Pokud nemáte rádi běžnou vodu z kohoutku, použijte k dočištění 100% Bio květinovou vodu, která pleť zjemní a zároveň nádherně provoní. 

Jaké jsou výhody Oil Cleansing Method (OCM)?

Dlouhodobý přínos

Rostlinné oleje lisované za studena jsou 100% přírodní, vyrobené z čerstvých rostlin, které překypují energií a životní silou. Obsahují prospěšné živiny pro pokožku a určitě jí prospějí lépe než minerální a syntetické oleje. 

Jednoduchost, účinnost a zdraví

Čisté, minimálně zpracované oleje jsou jednoduchým a účinným způsobem, jak se starat o pleť. Stejně jako naše tělo si zaslouží přijímat minimálně zpracované jídlo v biokvalitě, i pokožka ocení tuto mimořádnou péči.

Příjemný rituál

Klíčem k úspěchu není pouze samotné zařazení olejů do beauty rutiny, ale i způsob, jakým je používáme. Pokud toužíte po viditelném zpevnění pleti, vyhraďte si 15 minut každý den na obličejovou masáž. Naneste malé množství oleje na navlhčenou pleť například již ve sprše nebo vaně a masírujte pleť směrem do stran. 

Bio královská péče Saloos

Staňte se královnou

Pozvedněte každodenní péči na výjimečný rituál. Vyzkoušejte pleťový olej z řady Bio královská péče s pravou damašskou růži, italským bergamotem nebo levandulí z Provence a přidejte ke skvělým účinkům ještě ty aromaterapeutické. Vůně je skutečnou kouzelnicí s naší myslí, přispívá k dobré náladě a uvolnění.

… funguje to!

Jen je potřeba být důsledný a odhadnout množství, které pleť potřebuje. Ale kdo si počká, může se těšit na skvělé výsledky. Věřte, že pak už na olej nedáte nikdy dopustit. 

Vyzkoušeli jste OCM a jak se Vám líbila? Neváhejte s námi sdílet svou zkušenost na našem Facebooku nebo Instagramu

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.