5 nejčastějších novoročních předsevzetí, která fungují

S příchodem nového roku se všichni těšíme na změny, které s sebou přinese. Někteří z nás se jim dokonce s radostí vydají naproti. Říkáte si, že nejlepší předsevzetí je žádné předsevzetí? Kdepak, i předsevzetí může fungovat. Připravili jsme si pro vás skvělé tipy, se kterými se o tom sami přesvědčíte.

Význam předsevzetí

Přelom roku je pro většinu lidí významným milníkem s vyhlídkou něčeho nového a vzrušujícího. Je skvělou příležitostí uzavřít staré události, aby mohly přicházet nové. Tento výjimečný okamžik přímo vybízí k bilancování dosavadního života a úspěchů. A jelikož jsme neustále poháněni touhou po zlepšování, kdy jindy začít znovu a jinak než právě teď.

1) Začnu žít zdravěji

Změna životního stylu nemusí obrátit život úplně naruby. Stačí udělat pár drobností, které každému z nás prospějí. Přidat skleničku vody nebo dechové cvičení po ránu, malou procházku po obědě, drobnou porci zeleniny a ovoce ke každému jídlu, nám zabere pár minut denně.

Pokud po Vánocích zvažujete restart organismu, vyzkoušejte pravidelnou masáž pro rozproudění lymfy s masážním olejem Lymfa fit. Vynikající je také čistý Extrakt z grepového jadérka pro posílení imunity a pokožky.

Saloos tip! Chystáte se na povánoční detox? Mrkněte na další zajímavé tipy v našem článku Jarní detox pro pokožku i mysl.

2) Nebudu se tolik stresovat

Každý z nás se občas stresuje, je to běžné. Záleží jen na tom, jak s nahromaděným stresem po celém dni naložíme. Využijte aromaterapii a provoňte si domov po příchodu z práce příjemnou vůní, kterou máte rádi.

Skvělými uklidňujícími vůněmi jsou: LevanduleČervený pomerančYlang-ylangSantalové dřevo, kombinace 100% esenciálních olejů Meditace a Orient.

3) Budu šetřit přírodu a žít ekologičtěji

Všichni pociťujeme, že bychom pro přírodu mohli dělat mnohem více. Pokud plánujete šetřit planetu, přírodní kosmetika bez chemie je perfektní volbou. Nejenže je maximálně ohleduplná k pokožce, ale navíc nezatěžuje životní prostředí.

A nejen to, obaly můžete opakovaně použít . Všechny skleněné obaly z naší kosmetiky lze znovu doplnit, k čemuž slouží naše větší balení v recyklovatelných obalech. Využijete je také pro vlastnoručně vyrobené výrobky nebo k uschování drobností. Recyklovatelné obaly ale nezapomeňte vždy pečlivě umýt ekologickým prostředkem na nádobí.

Saloos tip! Zkuste si vyrobit podle našeho návodu například šumivé koule do koupele. Ušetříte další obaly a vytvoříte výrobek, který můžete s dobrým pocitem někomu darovat.

4) Najdu si více času pro sebe

Zkusme si naordinovat každý den chvilku pro sebe. Skvělým pomocníkem je aromaterapie – ať už se rozhodnete pro čichové cvičení, aromaterapeutickou koupel nebo masáž, dopřeje vám výjimečný pocit pohody. Pomáháte rodině celý den, chvilku odpočinku si určitě zasloužíte. Odhodlejte se a ohlaste doma přesný čas, kdy si nepřejete být rušeni.

5) Naučím se něco nového

Říkáte si, že na učení jste příliš staří? Kdepak. Kdy jindy, než v dospělosti si plně uvědomujeme, po čem skutečně toužíme a vážíme si kvalitně stráveného času. Udělejte první krok a přihlaste se na kurz, který vás láká. Nebojte, potkáte se tam s lidmi, kteří to mají úplně stejně.

Pokud milujete svět vůní, pak neváhejte a vyzkoušejte náš interaktivní; online kurz Aromaterapie, který je i pro úplné začátečníky a odehrává se v malé, přátelské skupině.

Jak dodržet předsevzetí

Zlákalo vás novoroční předsevzetí a přemýšlíte, jak ho dodržet? Ačkoliv nám hlava pomůže se sněním, obelstít ji, až přijde na lámání chleba, není vůbec lehké. Nejdůležitější je nastavit si dobrou motivaci, reálná očekávání a plán , jak si vysněnou změnu krůček po krůčku splnit. A taky se za dobré výsledky čas od času odměnit. 

Saloos tip! Lidský mozek přirozeně nerad přijímá změny zažitých návyků. Seberte mu čas, než vám naservíruje důvody, proč změnu odložit. Než napočítáte do 10, udělejte první krok a vezměte do ruky tašku na cvičení, otevřete laptop nebo si připravte hrnce na vaření. Ať už toužíte dostat se znovu do formy, napsat bestseller nebo se přihlásit do Masterchefa, tento trik vám rozhodně pomůže.

Ať už máte do nového roku předsevzetí nebo ne, ze srdce vám přejeme, ať je rok 2022 takový, jaký jste si ho vysnili. U nás se můžete opět těšit na rok plný krásy, vůní a zajímavých novinek.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.