Bio ricinový olej – 7 skvělých tipů a receptů

Bio Ricinový olej
Bio Ricinový olej

100% bio rostlinný olej podpoří růst řas, obočí i vlasů. Zvláčňuje suchou pokožku, minimalizuje viditelnost zhojených jizev a strií.

Skladem od 131 Kč

Příroda ví nejlépe, jak se postarat o lidské tělo. Již po staletí se na ni s důvěrou obracíme, aby o nás pečovala každý den. Pokud bychom měli vybrat přírodní ingredienci, která se o nás postará se vším všudy, je to rozhodně Bio ricinový olej. Tento zkrášlující multifunkční pomocník by rozhodně neměl chybět v žádné koupelně. 

Co je to ricinový olej? 

Ricinový olej se lisuje za studena ze skočce obecného neboli ricinovníku. O jeho vysoké účinnosti si již povídaly naše prababičky. Přestože je ricin prudce jedovatý, po lisování žádné jedovaté látky neobsahuje. I přesto je doporučován jen
k zevnímu použití, má totiž silně projímavé účinky. 

Přirozeně obsahuje velké množství aktivních látek jako jsou antioxidanty, mastné kyseliny a vitamin E, díky kterým přispívá k regeneraci a vitalitě pokožky, vlasů, řas nebo obočí. Pojďme se podívat na nejoblíbenější možnosti použití. 

1 Řasy a obočí 

O ricinovém oleji je známo, že při pravidelném nanášení na řasy a obočí se postará o podporu jejich růstu. Dopřeje jim bohatou výživu, která je posílí a dodá jim potřebnou hustotu. Při jeho nanášení ale budete muset být nejen trpěliví, ale hlavně pečliví. Nesmí se totiž dostat do očí. Pokud se tak přece jen stane, vypláchněte ho vodou. 

Saloos tip! Pro opatrné nanášení na řasy můžete použít vatovou tyčinku nebo pečlivě vydezinfikovaný štěteček od staré řasenky. Pomocí vatového tamponku upravte množství tak, aby nestékal do očí. 

2 Vlasy 

Ricinový olej je bohatý na kyselinu ricinolejovou, vitaminy a mastné kyseliny, se kterými pomáhá vyrovnávat pH pokožky hlavy a aktivně stimulovat regeneraci a posílení růstu vlasů. Výborně se osvědčuje jako vyživující balzám na vlasy poškozené barvením a nesprávnou teplotou při jejich úpravě. Pomáhá je zacelit a zabránit dalšímu lámání či třepení. 

SALOOS Recept na vlasový zábal z ricinového oleje 

Krok 1) Bio ricinový olej SALOOS mírně zahřejte, například ponořením lahvičky do teplé vody, aby se jeho účinnost zvýšila. 

Krok 2) Pro usnadnění aplikace ho můžete naředit jiným olejem v poměru 1:1. Vhodný je například Extra bio arganový nebo Bio švestkový olej. 

Krok 3) Jakmile budete mít vlasy mírně vlhké, ale ne úplně mokré, malé množství oleje aplikujte prsty krouživými pohyby do pokožky hlavy a vlasových kořínků. Poté si olej rozetřete do dlaní a přejížděním po celé délce vlasů. 

Krok 4) Po nanesení přikryjte vlasy starým bavlněným tričkem nebo mikrotenovým sáčkem, aby se udrželo teplo a olej mohl působit. 

Krok 5) Nechte zábal působit alespoň 30 minut nebo ideálně přes noc. Při druhé variantě ale pamatujte, že vymytí oleje
z vlasů chvíli potrvá, tak byste s tím měli počítat a vyhradit si ráno chvilku navíc. 

Krok 6) Zábal pečlivě vymyjte šamponem, tak jak jste zvyklí. Masku stačí aplikovat 1 x za 2 týdny, zlepšení byste měli zpozorovat již po 3 použitích. 

3 Vousy 

Ani mezi muži není ricinový olej žádnou neznámou. Majitelé kníru nebo vousů si ho oblíbili pro posílení růstu a zvýšení lesku. Stačí nakapat přibližně 5-10 kapek do dlaní, kde ho zahřejete a vmasírujte do vousů i pokožky pod nimi. Olej nechte působit a poté ho vymyjte mýdlem nebo přírodním šamponem. 

4 Pokožka, strie i jizvy 

Kyselina ricinolejová neježe vyrovnává pH pokožky, ale má také silné regenerační vlastnosti. Má vyšší viskozitu a poskytuje maximální zvláčnění i  velmi suché pokožce. Vysoká hustota je také velmi žádaná pro péči o zhojené jizvy. Bio ricinový olej se osvědčil i jako šetrná péče o zacelenou jizvu po císařském řezu. Je oblíbeným základem
pro dlouhodobě vyživující masážní směsi při celulitidě nebo striích. 

Saloos tip! Vytvořte si s pomocí Bio ricinového oleje Saloos100% esenciálních olejůz citrusů účinný masážní olej
na pomerančovou kůži
. Pro maximální účinky ho můžete zředit lehčímBio sezamovým olejem s mírně prohřívajícími účinky. 

5 Pleť a akné 

Ačkoliv ricinový olej patří k hustějším olejům, překvapivě dobře poslouží i pleti. Má silně antimikrobiální účinky, které pomáhají při boji s akné. Můžete ho nanést i na suchá místa a vrásky přes noc pro vyživení, zpevnění a vyhlazení. 

Před aplikací si ale vždy udělejte test na zápěstí, abyste si ověřili, zda u vás tento olej nevyvolá alergickou reakci. 

6 Nehty a bradavice 

Pokud patříte mezi ty, kteří trpí na suchá nehtová lůžka, záděry a třepení nehtů, pak neváhejte a sáhněte po ricinovém oleji. Postará se o zvláčnění, vyživení a celkové zpevnění pro krásné ruce. Při pravidelném používání budou nehty působit dokonale pěstěným dojmem jako ze salonu. 

Díky silným antimikrobiálním schopnostem se v tradičním lidovém léčitelství doporučuje ricinový olej i na bradavice.
Při pravidelném přikládání oleje i několikrát denně by měl poskytnout jejich pečlivé ošetření. 

7 Namožené svaly 

Jedním z méně známých, avšak velmi účinných způsobů využití ricinového oleje jsou hřejivé obklady na namožené svaly a klouby. Zahřejte olej ve vodní lázni na tělesnou teplotu, promasírujte problematické místo a přiložte nahřátý ručník nebo gázu. Zabalte se dalším ručníkem nebo fólií. 

Saloos tip! Hřejivou kúru si můžete zpříjemnit aromaterapií, přidejte do bio ricinového oleje pár kapek 100% esenciálního oleje s uvolňujícími účinky na klouby jako například Eukalyptus nebo Majoránka

Vybíráme z vašich recenzí na Saloos Bio ricinový olej http://janinatvoriskvosty.blogspot.com/2018/03/recenze-saloos-ricinovy-olej.html

Jaké máte zkušenosti s naším Bio ricinovým olejem vy? Neváhejte se nám ozvat na Facebooku nebo Instagramu
Vaše recenze nám udělá radost.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.