Esenciální oleje pro posílení imunity, fyzickou i duševní pohodu

Esenciální oleje pro posílení imunity, fyzickou i duševní pohodu
Kouzlo aromaterapie
Kouzlo aromaterapie

Užijte si aromaterapii v pohodlí domova s jedinečnou sadou 5 výjimečných 100% esenciálních olejů Saloos

Skladem od 447 Kč
Aromaterapie je stará jako lidstvo samo. Už naši předci dobře věděli, že bylinky a jejich vůně dokáží pomáhat při různých problémech a pozitivně ovlivňovat mysl. Podstatou je využívání éterických olejů neboli silic, které se získávají lisováním nebo destilací různých částí rostlin. Čich je pro člověka velmi důležitý, a právě čich je hlavním smyslem využívaný při aromaterapii.

Jak aromaterapie pomáhá?

Aromaterapie je příjemným pomocníkem i dnes. Využívá výjimečných účinků 100% esenciálních neboli éterických olejů, které jsou považovány za duši rostlin. Esence rostliny vylučují, aby se chránily před nepřízní počasí, škůdci nebo naopak nalákaly hmyz k opylování. A jelikož člověku přirozeně voní, se stejnou láskou se postarají i o nás.

Umožňují nám spojit se kdykoliv s přírodou a relaxovat, uvolnit se od stresu, podpořit koncentraci, zlepšit náladu , dodat potřebný odpočinek a povzbudit tělo i duši. Podle odoborné literatury mají také příznivý vliv na krevní oběh, hormony, nervový systém, tok lymfy, trávení, krevní tlak, činnosti mozkových buněk, premenstruační syndrom. A také napomáhají klidnému spánku.

Všude kolem nás nenápadně koluje pestrá směs virů a bakterií, které mají za následek vznik nejrůznějších nemocí. Esenciální oleje jsou známé pro svoji sílu při ničení zmíněných virů a bakterií, zároveň mají velký podíl na posílení imunity. Samotné vdechování esencí sice nevyléčí nemoc jako takovou, ale je velkým pomocníkem při úlevě od nepříjemných příznaků.

Čichový trénink

Jak správně používat esenciální oleje?

Nejběžnějšími způsoby využití aromaterapie je inhalace (aromalampy, difuzéry), masáže, kožní aplikace a koupele. Někdy stačí nádobku s olejem položit na ústřední topení nebo nakapat esenciální olej na papírový kapesník a použít při dlouhé jízdě autem. Dávkování je různé, je dobré se vždy poradit s odborníkem, pro těhotné a děti je vhodnější dávat pouze poloviční množství kapek esenciálního oleje.

Vždy je důležitá pozornost při nákupu esenciálních olejů, vybírejte jen ty nejkvalitnější, 100% přírodní. Kvalitní esenciální olej je vždy označen českým i latinským názvem a také zemí původu.

SALOOS Esenciální olej Borovice

Esenciální oleje na posílení imunity v období nemocí a nachlazení

BoroviceÚčinkuje na širokou škálu dýchacích potíží jako je zápal plic, astma, kašel nebo zahlenění.

Citron – Působí antisepticky, ničí bakterie ve vzduchu, podporuje tvorbu bílých krvinek, čímž se zvyšuje odolnost imunity. Naředěný vhodný i jako kloktadlo při bolesti v krku.

Eukalypt – Je hlavním olejem pro léčbu dýchacích cest. Pomáhá odkašlávání, ulevuje při zánětech dutin, hrtanu a bronchitidě. Ničí choroboplodné zárodky ve vzduch.

Máta peprná – Podporuje vykašlávání, pomáhá při kašli, bronchitidě a opakovaných infekcích, působí lehce analgeticky, podporuje také trávící systém a ulevuje při bolestech hlavy.

Rozmarýn – Uvolňuje hlen, napomáhá dýchání, blahodárně působí i proti bolestem pohybového aparátu, zvyšuje krevní tlak.

SALOOS Esenciální olej Mandarinka

Esenciální oleje vhodné pro děti

Bio Eukalyptus radiata– intenzivní, svěží, příjemně vonící, má imunitu podporující vlastnosti a pomáhá při rýmě a nachlazení

Mandarinka – osvěžuje, výborný psychický stimulant

Levandule – patří mezi nejpoužívanější silice, uklidňuje, vhodná při chřipce, bolestech hlavy, čistí vzduch

Pomeranč – působí antidepresivně, osvěžuje a uvolňuje, je vhodný při horečce, nechutenství

Vyzkoušejte aromaterapeutickou koupel

Jedním z mnoha způsobů, jak využít esenciální oleje jsou i koupele. Takto mohou silice působit na celý organismus, prostupují dechem a kůží do těla, uklidňují, povzbuzují a harmonizují. Nejpohodlnější je vybrat si některý z koupelových olejů, které jsou vyváženou kombinací rostlinného a esenciálního oleje a není třeba je již dále ředit či doplňovat.

Rozhodnete-li se pro čistý esenciální olej, doporučuje se 3–10 kapek rozmíchat ve 1 dcl mléka nebo na lžičce medu. Med a mléko jsou přírodní emulgátory, proto se v nich silice lépe rozpustí a mohou v koupeli lépe působit.

Anebo použít již hotové Saloos koupelové a sprchové oleje, se kterými zažijete opravdový ráj v koupelně. Jemně odstraňují pot a nečistoty, pokožku nevysušují a zároveň o ni pečují. Zanechají na ní jemný ochranný film, který ji chrání, pěstí a vyživuje ještě několik hodin po koupeli či sprchování. Jsou vhodné pro všechny typy pokožky, nevyvolávají alergické reakce.

Proti stresu doporučujemeLevandule, Růžové dřevo, Červený pomeranč, Litsea Cubeba, Meduňka.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.