3 originální způsoby, jak používat arganový olej

Bio Arganový olej extra
Bio Arganový olej extra

Ideální péče o přesušenou pokožku se sklony k zarudnutí. Pomáhá zamezit tvorbě vrásek a dalším příznakům stárnutí pleti.

Skladem od 175 Kč

Extra bio arganový olej patří mezi nejoblíbenější přírodní kosmetické pomocníky. V kosmetickém světě se mu pro všestranné využití a téměř zázračné anti-age účinky přezdívá marocké zlato. Přirozeně obsahuje vysoké množství vitamínu E a nenasycených mastných kyselin omega 9 a 6, které jsou předávány pleti v maximální možné míře pro regeneraci a krásu.

Co je arganový olej?

Arganový olej se získává šetrnou metodou lisování za studena z ořechů stromu argánie trnité. Argánie má svůj domov v jihozápadním Maroku. Patří k vzácným rostlinným druhům, proto je tato oblast pod správou UNESCO. Nejen vzácný původ, ale i výjimečné kosmetické účinky dělají z arganového oleje jednu z nejluxusnějších ingrediencí na světě.

1) Extra bio arganový olej na pleť

Mezi jeho hlavní benefity patří důkladná výživa, prodloužení hydratace a omlazení pleti. Představuje ultimátní řešení proti stárnutí pleti, je fantastický na vrásky. Má posilující a ošetřující účinky pro pokožku se sklonem k akné, ekzémům nebo jiným kožním problémům. Je nekomedogenní, potěší tak i mastnou a aknózní pleť.

Přibližně 2-3 kapky Extra bio arganového oleje naneste kapátkem na navlhčenou pleť nebo pokožku. Pro nejlepší výsledky doporučujeme pravidelné použití ráno a večer. Pleťový olej dlouhodobě uzamkne vlhkost v pleti a díky tomu bude důkladně hydratovaná i ráno po probuzení.

Saloos tip! Oblíbeným kosmetickým fíglem je přidání pár kapek bio arganového oleje do pleťového krému nebo masky pro zvýšení podílu aktivních látek, uzamčení vlhkosti v pleti a extra zvláčnění.

2) Extra bio arganový olej na vlasy

Arganový olej patří mezi lehké a zároveň silně vyživující oleje. Díky tomu je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších pomocníků pro obnovení vitality suchých a poškozených konečků. Stačí půlhodina týdně a vaše vlasy budou znatelně pevnější a lesklejší. Nevíte, jak použít arganový olej na vlasy? Je to až překvapivě snadné.

Malé množství oleje zahřejte v dlaních a rozetřete do délek navlhčených, ale ne úplně mokrých vlasů. Jakmile máte hotovo, přikryjte vlasy starým bavlněným trikem nebo ručníkem, aby mohl olej vlivem tepla ještě lépe účinkovat. Zábal nechejte působit alespoň půl hodiny. Poté vlasy umyjte šamponem, jak jste zvyklá.

Saloos tip! Vlasový zábal je skvělý i na mastící se vlasy, stačí do přibližně 1 lžíce arganového oleje vmíchat 1-3 kapky SALOOS® esenciálního oleje Grep nebo Citron. Množství, které rozetřete do vlasů zvolte podle délky a hustoty. Nejenže vybrané esence pomáhají redukovat maz, ale zároveň vlasy krásně provoní.

3) Extra bio arganový olej na pokožku a nehty

Tento blahodárný olej se již od pradávna používá ke zkrášlujícím procedurám. Nedráždí a dlouhodobě přispívá k vitalitě pokožky. Je mimořádně vhodný například v období těhotenství nebo při redukci váhy. Zlepšuje elasticitu pokožky a pomáhá předcházet striím. Skvěle si poradí i s vysušenou a pnoucí kůží, kterou intenzivně regeneruje. Doporučujeme nanést arganový olej ihned po koupeli, kdy je pokožka ještě vlhká.

Zamilujete si ho i v péči o nehty, které pomáhá chránit proti třepení. Nanášejte arganový olej na nehty alespoň 2x denně a jemně s ním promasírujte i okolí lůžka. Podpoří jejich pevnost, lesk i růst

Saloos tip! Zkuste přidat lžíci bio arganového oleje do koupele. Budete překvapeni, jak krásně bude pokožka po koupeli zvláčněná. A skvělá zpráva pro všechny lenochy, není pak potřeba se mazat. Stačí se jemně osušit ručníkem a užívat si příjemně hebkou, dokonale hydratovanou pokožku.

Jak poznáte Extra bio arganový olej Saloos?

  • je za studena lisovaný v nejvyšší bio kvalitě
  • má příjemnou oříškovou vůni, charakteristickou pro arganové ořechy
  • rychle se vstřebává, nezanechává mastné stopy
  • má fantastické anti-age účinky
  • regeneruje pleť, vlasy i nehty

Exkluzivní kvalita

Pro získání jednoho litru extra bio arganového oleje je potřeba asi 50 kg oříšků, které se ručně louskají a pak za studena lisují. Každý z nich je pečlivě kontrolován, aby bylo zaručeno, že žádný z použitých ořechů není poškozený. Jen takto precizně provedená výroba zaručí jedinečné účinky i příjemnou, lehce oříškovou vůni.

Podporujeme marocké ženy

Saloos získává Extra bio arganový olej od sdružení marockých žen, podle principu Fair trade obchodu. Práce je to velmi náročná, ale ženy jsou spravedlivě ohodnoceny, a díky svému zapojení na pracovním trhu získávají lepší podmínky pro živobytí celé své rodiny.

Ve kterých Saloos výrobcích si užijete jeho výjimečné účinky?

Bio arganový olej považujeme za jednu z nejlepších přírodních kosmetických ingrediencí, proto ho s oblibou přidáváme do Saloos prémiových výrobků. Ve složení ho uvádíme jako Argania Spinosa kernel oil.

Najdete ho například v anti-age Bio královské péči, růstovém Bio séru na řasy a obočí nebo vysoce regeneračním CBD Bioaktivním séru

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.